Po Kūčių ir Kalėdų maratono retas nori ilgai suktis virtuvėje, ypač ruošiantis Naujųjų Metų sutikimui. O ir silkės jau tikriausiai pabodo? Siūlome rinktis iš greitų ir šventiškų receptų, kurie puikiai tiks šventei!
Saldžiarūgštė Vištiena Kepta Orkaitėje Su Medaus ir Sojų Padažu

Tai be proto skanus, ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas. Fantastiškas patiekalas ne tik Naujųjų Metų šventei, bet ir paprastai vakarienei… Imkite receptą ir pradedam gaminti jau dabar! Receptą rasite čia.
Užkandiniai Pelėsinio Sūrio Rutuliukai

Pelėsinio sūrio rutuliukai su spanguolėmis ir riešutais – tai subtilaus skonio užkandis, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar jaukiems vakarams su draugais. Suformuoti užkandį galima iš anksto, tik rekomenduojame tokiu atveju laikyti šaldytuve iki pat patiekimo. Papildomai tokius sūrio rutuliukus galima patiekti ant nedidelių sūrių krekerių ar skrudintos duonos gabaliukų. Riešutus ir džiovintas spanguoles sukapoti kuo smulkiau, tuomet apvolioti rutuliukai atrodys dailiau. Receptą rasite čia.
Sluoksniuotas Želė Tortas su Maskarpone ir Mandarinais

Želė desertas su kremu ir mandarinais – tai lengvas, gaivus ir akį traukiantis desertas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Šis desertas yra toks paprastas paruošti, kad tinka ne tik kasdieniam pasilepinimui, bet ir šventiniam stalui. Receptą rasite čia.
Tortilijų Krepšeliai su Krevetėmis, Avokadais ir Mangais

Tortilijų krepšeliai su krevetėmis ir mangais – elegantiškas užkandis, kuris džiugina ne tik savo išvaizda, bet ir skonio įvairove. Rekomenduoju užkandį paruošti prieš pat patiekimą, kad avokadas nepatamsėtų. Ir taip pat, kad tortilijų krepšeliai pernelyg nesuminkštėtų nuo įdaro. Kadangi recepte rasite ir kaip paruošti pačius krepšelius, juos drąsiai galite įdaryti ir kitokiais mėgstamais įdarais. Receptą rasite čia.
Karamelinis Kūčiukų Tinginys Snickers

Kūčiukų tinginys su žemės riešutais ir karamele – tai modernus tradicinio deserto variantas. Neabejotinai sužavės visus karamelės mėgėjus, o jeigu po Kūčių liko kūčiukų, ar dar reikia klausti, kokį desertą gaminti? Receptą rasite čia.
Šventinis Užkandžių Iešmelių Vainikas

Šventinis užkandžių iešmelių vainikas – tikras skonio ir spalvų festivalis. Labai universalus užkandis, kuriam paruošti galite naudoti ingredientus pagal savo ar savo svečių skonį. Naudokitės recepte pasiūlytais variantais arba sukurkite kažką naujo. Naudokite skirtingų spalvų ingredientus, taip gausite vizualiai patrauklų užkandį. Receptą rasite čia.
Traškios Vištienos Lazdelės

Tokios traškios vištienos juostelės arba lazdelės yra visai nesunkiai pagaminamos. Jas galima tiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru ar kaip užkandį – net ir atvėsusios jos išlieka gardžios, todėl nereikės rūpintis, kaip išlaikyti šiltas. Receptą rasite čia.
Mini Sūrio Pyragėliai

Kiekvienam po asmeninį desertuką! Uogas galite naudoti ir kitokias arba išvis jų nenaudoti. Ar tik papuošti šviežiomis. Ant iškepusių pyragėlių viršaus galite užpurkšti plaktos grietinėlės. Didžiulis šio deserto privalumas – nereikia torto pjaustymo „ceremonijos”, o kiekvienas gali pasmaližiauti, kada tik norisi. Receptą rasite čia.
Kepta Duona kaip Bare

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu yra paprastas, bet gardus ir taip gerai pažįstamas užkandis. Padažas tirštas, tąsus ir taip tobulai dera su apskrudusios duonos gabalėliais. Koks draugų vakarėlis be keptos duonos? Receptą rasite čia.
Skaniosios Marinuotos Alyvuogės

Paprastas ir labai skanus užkandis – taip marinuotos alyvuogės bus tikra stalo pažiba. Jeigu visų svečiai neįveiks, vėliau jas galima naudoti karštiems sumuštiniams ar naminėms picoms. Receptą rasite čia.
Tortas su Sūrio Kremu ir Vyšniomis

Prieskoninis tortas su vyšniomis – tai gardus ir kvapnus desertas, kuriame susipina meduolių prieskonių aromatas ir vyšnių gaivumas. Rekomenduojame tortą ruošti iš anksto, bent dieną prieš. Taip turėsite pakankamai laiko, kadangi ir biskvitai, ir vyšnios turi būti pilnai atvėsę prieš surenkant tortą. Perteptas tortas per naktį šaldytuve suminkštės, skoniai susistovės. Receptą rasite čia.
Lašišos Suktinukai su Kreminiu Sūriu

Lašišos suktinukai su kreminių sūriu – šis receptas yra gaivus ir elegantiškas užkandis, puikiai tinkantis vakarėliams ar ypatingoms progoms. Tokius ritinėlius taip pat galima patiekti ant nedidelių duonos gabalėlių, jeigu norisi kiek stipresnio užkandžio. Receptą rasite čia.
Kitokie Kijevo Kotletai

Minkšti ir sultingi Kijevo kotletai kiek kitaip – juose dalis vištienos pakeičiama varške, dėl ko kotletai iškepa ypatingai skanūs. Receptą rasite čia.
Suši Krepšeliai su Krevetėmis

Tai puikus užkandis visiems suši gerbėjams ir tiems, kurie nori išbandyti naujus skonius. Darbo visai minimaliai, ypač jeigu pirksite jau išvalytas krevetes. O skonis tikrai nudžiugins. Kepti keksiukų formelėse, šie krepšeliai tampa maloniai traškūs ir kartu išlaiko kreminį įdarą, kuris švelniai kontrastuoja su jūros dumblių gaivumu. Receptą rasite čia.
Plikytos Tešlos Tortas su Plikytu Kremu

Ingredientų tikrai nedaug, bet pats gaminimo procesas reikalauja kantrybės. Itin svarbu, kad visi ingredientai būtų maždaug kambario temperatūros. Receptą rasite čia.
Lašišos Užtepėlė su Ikrais

Paprasti ir labai skanūs užkandžiai su rūkyta lašiša bei ikrais. Rekomenduojame pasigaminti – taip paruošti sumuštinukai dažniausiai pirmi pradingsta nuo stalo. Beje, ikrai užtepėlei puikiai tinka ir dirbtiniai, nebūtina išlaidauti. Receptą rasite čia.
Jogurtinis Keksas su Mandarinais

Užuodę mandarinus, tikriausiai daugelis pagalvoja apie Kalėdas. Mandarinų keksas – drėgnas, minkštas ir aromatingas kepinys, tobulai tinkantis prie kavos ar arbatos puodelio. Graikiškas jogurtas ir rapsų aliejus tešloje suteikia keksui ne tik sodraus skonio, bet ir užtikrina, kad jis ilgiau išliktų šviežias ir minkštas. Receptą rasite čia.
Česnakiniai Krevečių Iešmeliai

Atrodo įspūdingai, skonis – puikus, o darbo visai nedaug – ko gi daugiau reikia Naujųjų Metų sutikimo šventei? Česnakiniai krevečių iešmeliai gana sotūs, labai gardūs, bet neapkraunantys, kad pavalgius nemigdytų ir liktų jėgų švęsti! Receptą rasite čia.
Vištienos Ketvirčiai su Spanguolių Padažu

Vištiena su spanguolių padažu – aromatingi vištienos ketvirčiai, marinuoti išskirtiniame padaže, sužavi subalansuotu saldumo, gaivumo ir prieskonių deriniu. Labai Kalėdiška vištiena, spanguolės ir apelsinai visiškai šventinis aromatas. Beje, padažas puikiai tiks ir prie kitų vištienos, antienos ar net kiaulienos patiekalų. Skanaus! Receptą rasite čia.
Tortas Napoleonas su Kondensuoto Pieno Kremu

Tortas Napoleonas yra tikras desertų karalius. Šis receptas nėra standartinis, nes pagaminta su citrininiu sutirštinto pieno kremu, bet dėl to jis tampa tik dar skanesnis! Receptą rasite čia.
Lašiša Grietinėlės Padaže su Špinatais ir Pomidorais

Gana greitai paruošiamas ir labai šventiškas patiekalas. Lašiša tai ta žuvis, kurią kartais valgo net tie, kurie paprastai žuvies nemėgsta. Norint, kad padažas būtų tirštesnis, aš naudoju šiek tiek kukurūzų krakmolo. Jo negalima berti tiesiai į padažą, privalu sumaišyti su vandeniu. Receptą rasite čia.
Šaltinis:
https://oskanu.lt/