Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas – šis tortas tikrai įsimins tiek skonio, tiek išvaizdos atžvilgiu. Kiekvieno sluoksnio švelnios tekstūros ir saldūs skoniai sukuria nuostabų tortą, kuri bus tobulas tiek šventei, tiek paprastam vakarui su šeima.
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas: receptas
Šis trijų sluoksnių tortas su kreminiais sluoksniais, gausiu šokolado ir vanilės skoniu, tikrai bus puikus desertas, kuris nepaliks abejingų!
Ingredientai:
Pagrindui:
- 200 g sausainių be cukraus
- 60 g sviesto
1 sluoksnis: - 100 g juodo šokolado (72%)
- 200 g lieso philadelphia sūrio
- 1 arb. š. vanilės
- 30 g kondensuoto pieno
- 1 arb. š. sviesto
2 sluoksnis: - ~120 g pieniško šokolado
- 200 g lieso kreminio sūrio
- 1 arb. š. vanilės
- 1 arb. š. sviesto
3 sluoksnis: - 100 g kondensuoto pieno
- 200 g lieso philadelphia sūrio
- 1 valg. š. vanilės
- 1 arb. š. sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pagrindui sausainius sutrupinti ir sudėti į dubenį.
2. Sviestą ištirpinti ir supilti ant sausainių.
3. Gerai išmaišyti ir mase iškloti kepimo formą. Suformuoti dugną sausainius paspaudžiant.
4. Pirmam sluoksniui paruošti į dubenį sudėti kreminį sūrį, dėti vanilės ir supilti kondensuotą pieną. Viską gerai išplakti.
5. Ant garų vonelės statyti indą su šokoladu ir sviestu. Kaitinti maišant, kol viskas ištirps ir gausis vientisos konsistencijos. Šiek tiek atvėsinti.
6. Atvėsus šokoladui jį supilti prie kreminio sūrio masės ir išmaišyti kol bus kreminės tekstūros masė.
7. Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo ir formą perkelti į šaldytuvą masei sustingti.
8. Antram sluoksniui paruošti Kreminį sūri su vanile sudėti į dubenį ir išplakti.
9. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą su sviestu. Atvėsinti ir sumaišyti su kreminio sūrio mase.
10. Paruoštą kremą supilti ant sutvirtėjusio pirmojo torto sluoksnio.
11. Tortą vėl perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
12. Trečiam sluoksniui paruošti sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Supilti į dubenį ir ten pat sudėti kondensuotą pieną, kreminį sūrį ir vanilę. Viską gerai išplakti.
13. Kremą sudėti ant atvėsinto torto.
14. Paruoštam tortui leisti dar pastovėti šaldytuve, o vėliau papuošti pagal norus.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.