Netikras zuikis – tai vienas tų nostalgiškų patiekalų, kuriuos prisimename iš vaikystės pietų ar šventinių stalų. Jis pasižymi švelnia tekstūra, kvapniu prieskonių aromatu ir gardžia, pomidorų padažu pagardinta plutele.
Netikras zuikis: receptas
Puikiai tinka patiekti tiek šiltas, tiek atvėsęs – su bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar mėgstamomis salotomis. Tai paprastas, bet sotus ir visada pasiteisinantis patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos
- 2 kiaušinių baltymai
- 1 svogūnas
- 1 stikl. pomidorų padažo
- 1 stikl. džiūvėsėlių
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į maisto smulkintuvą sudėti kiaušinio baltymus, šiek tiek pjaustytą svogūną, įpilti pomidorų padažą ir suberti džiūvesėlius.
2. Viską trinti kol gerai susimaišys.
3. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą ir supilti trintą masę. Įberti druskos ir pipirų.
4. Mėsą labai gerai išmaišyti ir išminkyti, kad visi produktai gerai susimaišytų.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
6. Iš paruoštos mėsos suformuoti pailgą kepaliuką (ar kokios norisi formos) ir perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
7. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę apie 1 val.
8. Iškepusį zuikį perkelti į didelę lėkštę ir, jeigu norisi, galima papildomai aptepti pomidorų padažu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.