Obuolienė gaminama pagal šį receptą pasižymi savo paprastumu bei puikiu skoniu. Išbandžiau šį metodą prieš metus, ir nuo tada obuolienę gaminu tik tokiu būdu.
Didžiausias privalumas yra tai, kad nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o rezultatas – nepakartojamo skonio obuolienė, kurią įvertins visi šeimos nariai bei draugai.
Obuolienė su romu
Obuolienė su romu yra unikalus skanėstas, sujungiantis tradicinio vaisių konservavimo meno subtilybes su išskirtiniais skoniais.
Šis desertas ne tik praturtina obuolių saldumą ir rūgštumą, bet ir suteikia intriguojantį aromatą bei skonio gilumą dėl romo, kuris šiek tiek pakelia šį įprastą produktą į naują lygmenį.
Štai keletas aspektų apie šią gardžią obuolienę:
- Aromatas ir skonis: romas suteikia obuolienei nepakartojamą aromatą, kuris puikiai dera su obuolių ir prieskonių natomis. Tai suteikia obuolienei sviestinį ir karamelizuotą poskonį, kuris yra ypač malonus.
- Naudojimas: obuolienė su romu puikiai tinka tiek kaip pusryčių priedas prie skrebučio ar blynelių, tiek kaip pyrago, sausainių įdaras arba sūrio lėkštės dalis. Ji gali būti ir malonus priedas prie ledų ar jogurto.
- Spalva: dėl kepimo proceso ir prieskonių, obuolienė įgauna sodresnę, tamsesnę spalvą, kuri ir vizualiai atrodo patraukliai.
- Konservavimas: kaip ir daugelis konservų, obuolienė su romu gali būti ilgai laikoma, ypač jei stiklainiai tinkamai sterilizuoti ir sandariai uždaryti. Tai leidžia mėgautis šiuo skanėstu ilgą laiką, net ir tada, kai obuolių sezonas pasibaigia.
- Prisitaikymas: šis receptas gali būti lengvai pritaikomas priklausomai nuo individualių skonio preferencijų. Prieskonių kiekį, rūgštingumą ar net romo aromatą galima reguliuoti pagal poreikius.
Gaminant obuolienę su romu, svarbu eksperimentuoti ir atrasti proporcijas, kurios labiausiai tinka jūsų skoniui. Toks projektas gali tapti puikia proga kūrybiškai išreikšti save virtuvėje ir suteikti džiaugsmo tiek šeimai, tiek draugams.
Obuolienės su romu receptas
Norint pagaminti šią gardžią obuolienę, jums prireiks kelių paprastų ingredientų, kurie suteiks nepakartojamą skonį:
- 2 kg obuolių
- 0,5 kg granuliuoto cukraus
- 3 šaukštai 8% acto
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 2 arbatiniai šaukšteliai obuolių pyrago prieskonių
- 4 valgomieji šaukštai romo
Šie ingredientai kartu sudaro unikalų skonio derinį, kuris obuolienei suteikia ypatingo aromato ir skonio. Vadovaudamiesi receptu, galėsite greitai ir lengvai paruošti šį skanėstą.
Štai kaip galite paruošti šią skanią obuolienę:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių.
- Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas.
- Kepimas:
- Sudėkite obuolius į gilią kepimo skardą ir supilkite actą. Išmaišykite.
- Įdėkite kepimo skardą į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Svarbu – kepdami nemaišykite!
- Cukraus pridėjimas:
- Išimkite skardą iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite obuolius 0,25 kg cukraus. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Įberkite likusius 0,25 kg cukraus ir kepkite dar 15-20 minučių.
- Masės paruošimas:
- Paruoštą obuolių masę supilkite į maždaug 3 litrų talpos puodą.
- Įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono, obuolių pyrago prieskonių ir įpilkite 4 šaukštus romo.
- Sutrinkite masę trintuvu ir gerai išmaišykite.
- Supilstymas į stiklainius:
- Supilstykite obuolienę į sterilizuotus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po arbatinį šaukštelį romo.
- Uždarykite stiklainius kaip įprasta, apverskite juos aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.