Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Obuolių pyragėliai beveik kaip greitojo maisto restorane
Obuolių pyragėliai beveik kaip greitojo maisto restorane

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane – šie cinamonu ir ruduoju cukrumi pagardinti obuolių pyragėliai – puikus gardus skanėstas, kuris užpildys namus jaukiu aromatu. Sultingas, prieskoniais kvepiantis obuolių įdaras puikiai dera su traškia tešla, o karamelizuotas cukraus ir cinamono sluoksnis suteikia ypatingo skonio. Tai lengvai paruošiami pyragėliai, tinkantys tiek prie puodelio arbatos, tiek kaip greitas desertas.

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane: receptas

Ingredientai:

  • 400 g skirtingų rūšių obuolių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3 valg. š. rudo cukraus
  • 3 valg. š. balto cukraus
  • 1,5 arb. š. cinamono
  • 0,5 arb. š. muskato
  • 1/3 puodelio vandens
  • 1 valg. š. citrinos žievelės
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos lakštų
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuskusti obuolius. išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.
2. Sudėti pjaustytus obuolius į didelę keptuvę, įberti 1 arb. š. vanilinio cukraus, po 3 valg. š. rudo ir balto cukraus, cinamono ir muskato, supilti vandenį, sudėti citrinos žievelę.
3. Viską maišyti ir troškinti 10 minučių.
4. Krakmolą sumaišyti su šaltu vandeniu ir supilti į obuolių masę, gerai išmaišyti ir troškinti 3-4 min, kol masė taps tiršta.
5. Paruoštam įdarui leisti atvėsti.
6. Atšilusius tešlos lakštus padalinti į 4 dalis.
7. Viduryje stačiakampio dėti įdarą ir uždengti antru tešlos gabaliuku.
8. Kraštus užspausti šakute, pyragėlių viršų įpjauti aštriu peiliu 3-4 kartus ir aptepti kiaušinio plakiniu.
9. Dubenėlyje sumaišyti rudąjį cukrų su cinamonu ir šiuo mišiniu apibarstyti pyragėlius.
10. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir pyragėlius kepti apie 20 min.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Desertas su obuoliaisObuolių desertasObuolių pyragėliaiPyragėliai su obuoliais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Svogūnų žiedai
Receptai

Svogūnų žiedai

2024-01-11
Sriuba su krevetėmis
Receptai

Sriuba su krevetėmis

2024-01-31
Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Receptai

Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems

2025-01-05
Nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

2025-03-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?