Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Orkaitėje užkepti kalakutienos kukuliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Užkepti kalakutienos kukuliai
Užkepti kalakutienos kukuliai

Orkaitėje užkepti kalakutienos kukuliai – tai sultingas, lengvas ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kasdieniams pietums, tiek šeimos vakarienei. Minkšti kalakutienos kukuliai apkepami orkaitėje su aromatingu padažu ir sūrio plutele, suteikiančia jiems dar daugiau skonio. Tai subalansuotas ir sveikas pasirinkimas, turintis daug baltymų. Puikiai dera su daržovėmis, bulvių koše ar kruopomis, paruošiant sotų ir gardų patiekalą visai šeimai.

Orkaitėje užkepti kalakutienos kukuliai: receptas

Ingredientai:

  • 500 g kalakutienos faršo
  • saujos tarkuoto sūrio (kietojo, mocarelos ar pan.)
  • 0.5 kubelio jautienos sultinio
  • 1 kiaušinio
  • 0.5 nedidelės cukinijos
  • saujos smulkintų žalumynų (petražolių, špinatų ir pan)

Padažui:

  • ~75gr sviesto
  • 1 česnako skiltelės
  • 1/4 citrinos
  • smulkintų žalumynų (tinka petražolės, krapai, svogūnų laiškai ir pan.)
  • druskos
  • pipirų
  • tarkuoto kietojo sūrio (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Cukiniją sutarkuoju burokine tarka, nuspausti skystį.
  2. Sultinio kubelį sutrupinti į dubenį.
  3. Prie sultinio kubelio sudėti maltą kalakutieną, berti tarkuotą sūrį, įmušti kiaušinį ir sudėti smulkiai kapotas žoleles.
  4. Tuomet rankomis sumaišyti visus ingredientus.
  5. Kepimo formą pašlakstyti nedideliu kiekiu aliejaus.
  6. Suformuoti rutuliukus iš paruošto faršo. Labai svarbu juos tiesiog švelniai pavolioti tarp delnų, stipriai nesuspausti, tai padės jiems išlikti minkštiems.
  7. Suformuotus kukulius išdėlioti kepimo formoje.
  8. Indą su kukuliais perkelti į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 20 min (funkcija viršus-apačia).
  9. Kol kukuliai kepa – paruošti padažą.
  10. Sviestą išlydyti keptuvėje.
  11. Į sviestą dėti traiškytą česnaką, supilti citrinos sultis, nutarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir suberti likusius ingredientus.
  12. Apkeptus kukulių aplieti paruoštu padažu ir grąžinti į orkaitę kepti dar 10 min. Prieš kepimo pabaigą užberti ant kiekvieno kukulio šiek tiek sūrio.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos paruoštų receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kalakutienaKalakutienos kukuliaiKukuliai orkaitėjeMalta kalakutienaMaltos mėsos patiekalaiVakarienė

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rožinis avokadas
Naudinga

Maisto tinklaraštininkė: „Valgyti galima VISKĄ, bet svarbiausia – saikas ir balansas”

2025-03-21
Moliūgų ir obuolių košė
Košės

Moliūgų ir obuolių košė

2024-01-07
Daržovės su sūriu
Receptai

Daržovės su sūriu

2024-01-21
Mini aviečių tartaletės
Desertai

Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?