Now Reading
Pasak mitybos specialistų – grybų nederėtų valgyti su šiais maisto produktais

Pasak mitybos specialistų – grybų nederėtų valgyti su šiais maisto produktais

Grybai su kokiais produktais nederinti

Grybai – skanus ir sveikas priedas prie įvairiausių patiekalų tiek švenėms, tiek ir kasdienėje mityboje. Tačiau ar jūs žinote, kaip šias gamtos gėrybes teisingai derinti su kitu maistu, kad išvengtumėte nemalonių pasekmių skrandžiui? Ekspertai dalinasi patarimais, kurie padės jums ir toliau mėgautis grybais ei jaustis puikiai.

Kuriems žmonėms grybų geriau nevartoti?

Grybai – puikus baltymų šaltinis, tačiau jų virškinimas organizmui yra sudėtingas. Jei esate nėščia ar žindote, turite inkstų problemų, esate vaikas ar senyvo amžiaus žmogus arba sergate virškinimo trakto ligomis, geriau susilaikykite nuo grybų ir patiekalų su jais.

Grybams alergiški asmenys be abejonės taipogi įeina į šį sąrašą.

Net jei jūs neturite jokių sveikatos problemų, per savaitę rekomenduojama suvalgyti ne daugiau kaip 150 gramų grybų. O jeigu suvalgę grybų pasijutote nekaip – būtinai kreipkitės į gydytoją, kad šis galėtų nustatyti tikslų jų poveikį jūsų virškinamajam traktui.

Grybai su kokiais produktais geriau nederinti
Grybai su kokiais produktais geriau nederinti

Su kokiu maistu grybai nesuderinami?

Grybus mūsų skrandžiui ganėtinai sunku suvirškinti, tad juos derinkite tik su lengvai virškinamais produktais. Grybuose esantis chitinas, nors ir valo toksinus, gali sulėtinti skrandžio veiklą.

Grybų ir mėsos derinys gali būti skanus, tačiau jį valgant gali sutrikti kepenų veikla.

Grybai taip pat nesuderinami su pupelėmis, žirniais, salierais ir balta duona ar makaronais. Tokie deriniai gali sukelti pilvo pūtimą ir diskomfortą. Net ir picos ar pyragų su grybais derinys gali būti sunkiai virškinamas.

Rekomenduojama šiuos derinius valgyti retai – ne dažniau nei kartą per mėnesį.

Grybai nesiderina su pupelėmis
Grybai nesiderina su pupelėmis

Su kokiais produktais grybai puikiai dera?

Norėdami mėgautis grybais be jokių nemalonių pasekmių, derinkite juos su tinkamais produktais.

Grybai puikiai tinka daržovių salotoms, sultiniams, taip pat gerai dera su perlinėmis kruopomis, troškintais kopūstais, bulvėmis, svogūnais, burokėliais, virtais kiaušiniais, žolelėmis ir juoda duona.

Taikydami šiuos derinius savo mityboje, galėsite mėgautis grybais be jokio diskomforto.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt