Now Reading
Pasak patyrusių sodininkų – tai geriausias būdas paruošti braškes žiemai ir kitų metų derliui

Pasak patyrusių sodininkų – tai geriausias būdas paruošti braškes žiemai ir kitų metų derliui

Braškių paruošimas žiemai

Jei šiemet turėjote gausų braškių derlių, tikriausiai tikėsitės tokio paties ir kitais metais. Sužinokite, kodėl svarbus braškių paruošimas žiemai ir kaip tai daryti teisingai, kad užtikrintumėte gausų derlių. Jeigu dar nespėjote jomis pasirūpinti, dabar pats metas tai padaryti!

Tinkamai patręšus braškes prieš žiemą, kitą sezoną galite tikėtis gerokai didesnio jų derliaus. Trąšos taip pat padės braškėms lengviau ištverti žiemos šalčius.

Kai temperatūra pradeda vėsti, braškėms reikia kalio, padedančio joms ištverti žiemos šalčius ir drauge stiprinti ląstelių membranų sieneles. Braškės, gaudamos pakankamai šio elemento, džiugina dideliais, saldžiais vaisiais ir stipriais, sveikais lapais.

Braškių paruošimas žiemai su fosforu

Prieš žiemą, jas taip pat būtina aprūpinti fosforu.

Šis mineralas yra gyvybiškai svarbus pumpurų formavimuisi, stipriems lapams ir šaknims.

Rekomenduojama dozuoti šias trąšas 10 litrų vandens:

  • Kalio fosfatas: 7 gramai
  • Kalio sulfatas: 12 gramų
  • Kalio magnezija: 10 gramų
Braškių paruošimas žiemai. Tresimas ir mulciavimas
Braškių paruošimas žiemai Tresimas ir mulciavimas

Rudenį venkite naudoti kalio nitrato trąšų, nes jos turtingos azotu, kuris šiuo metu nepageidaujamas. Azoto trąšos skatina augalų augimą, o rudenį tai gali padaryti juos pažeidžiamus šalčiui.

Be to, azoto perteklius silpnina braškių ir dirvos organinių medžiagų atsparumą šalčiui, todėl didėja kenkėjų, naikinančių augalus, plitimas.

Rūpindamiesi braškėmis prieš žiemą, būtinai jas mulčiuokite. Šaltam orui atėjus, apdenkite braškes šiaudais arba žieve. Prieš tai išravėkite lysves ir pašalinkite pažeistus lapus, kurie gali platinti ligas.

Atlikdami šiuos paprastus veiksmus, pasirūpinsite braškėmis žiemai ir užtikrinsite gausų derlių kitais metais!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt