Pavlova su uogomis – puikus pasirinkimas šventėms ar specialioms progoms. Trapus morengas sukuria puikų pagrindą, kurį puikiai papildo minkšta grietinėlė ir gaivios uogos. Tinkamai paruoštas, morengas būna lengvas ir traškus išorėje, o viduje švelnus ir minkštas.
Pavlova su uogomis: receptas
Šis desertas ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus, su ryškiais uogų akcentais, papuoštais šviežiomis mėtų šakelėmis ir cukraus pudra.
Ingredientai:
Morengui:
- 4 kiaušinių baltymai (dideli)
- 225 g cukraus
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
Įdarui:
- 400 ml riebios grietinėlės
- 400 g braškių
- 200 g aviečių
- 150 g mėlynių
- Mėtų šakelės (papuošimui)
- Sijota cukraus pudra (papuošimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 150 C temperatūros. Ant kepimo popieriaus padėti 25 cm skersmens lėkštę ir apibrėžti ją.
2. Sudėti kiaušinių baltymus į didelį, švarų dubenį ir plakti elektriniu mikseriu, kol baltymai taps standūs, bet ne sausi. Jie bus paruošti, kai bus galima apversti dubenį aukštyn kojomis ir kiaušinių baltymai neiškris.
3. Po truputį, šaukštą po šaukšto, įmaišyti cukrų, tarp kiekvieno pridėjimo kelias sekundes paplakant. Lėtai pridedant cukrų, morengas įgauna daugiau tūrio ir tampa standus bei blizgus. Galiausiai įmaišyti vanilės ekstraktą ir kukurūzų krakmolą, kol viskas gerai susimaišys.
4. Į didelę kepimo skardą dėti truputį morengo kampuose, kad priliptų kepimo popierius. Ant skardos dėti kepimo popierių apibrėžta puse žemyn, taip, kad jis priliptų prie uždėto morengo.
5. Supilti morengą į apibrėžtą ratą ir su šaukštu formuoti didelį morengo lizdą, kad jis turėtų minkštus viršūnių kampus iš visų pusių.
6. Dėti morengą orkaitės centre ir kepti 1 val, kol jis taps šviesiai rusvas ir traškus išorėje. (Jei morengas pradeda per daug ruduoti, sumažinti orkaitės temperatūrą). Išjungus orkaitę palikti morengą joje dar 1 val.
7. Išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.
8. Iki 2 val prieš patiekiant atsargiai nuimti morengą nuo kepimo popieriaus ir padėti ant didelės lėkštės.
9. Išplakti grietinėlę kol ji taps standi ir dėti ją į morengo centrą.
10. Puošti braškėmis, avietėmis, mėlynėmis ir kitomis mėgstamomis uogomis. Papuošti mėtų šakelėmis ir apibarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.