Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Perlenkta špinatų ir rikotos pica

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Perlenkta špinatų ir rikotos pica
Perlenkta špinatų ir rikotos pica

Perlenkta špinatų ir rikotos pica – tai gardus, traškios plutos kepinys su švelniu, kreminiu sūrio įdaru. Šis kepinys taip pat puikiai tinka iš anksto paruošti ir pasiimti į darbą ar išvyką, nes jis skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Jei norisi eksperimentuoti, į įdarą galima pridėti ir kitų ingredientų, pavyzdžiui, keptų pievagrybių, vytinto kumpio ar net saulėje džiovintų pomidorų, kurie suteiks dar daugiau skonio.

Perlenkta špinatų ir rikotos pica: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei ir dera su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.

Ingredientai:

  • Paruoštos picos tešlos (namie ruoštos ar pirktinės)
  • 140 g šaldytų špinatų
  • 240 g rikotos sūrio
  • 1 mocarelos rutuliukas
  • ¾ arb. š. druskos
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sauja kukurūzų miltų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Stalviršį pabarstyti miltais, picos tešlą padalinti pusiau ir iškočioti tešlą į ovalus.
2. Špinatus atitirpinti, nuspausti vandenį ir šiek tiek pasmulkinti.
3. Į dubenį sudėti špinatus, rokotą, tarkuotą mocarelą, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
4. Paruoštą įdarą išdėlioti ant vienos tešlos ovalų pusės, paliekant 2 cm kraštą.
5. Įdarą uždengti kita tešlos puse (perlenkti) ir kraštus gerai suspausti, suformuojant dekoratyvinį kraštą.
6. Kepimo skardą pabarstyti kukurūzų miltais, perkelti paruoštas picas ir viršų aptepti alyvuogių aliejumi.
7. Orkaitę įkaitinti iki 230 C temperatūros ir kepti apie 25 min, kol viršus taps auksinės rudos spalvos, o įdaras karštas ir išsilydęs.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:KalzonėPerlenkta picaPerlenkta špinatų ir rikotos picaperlenkta špinatų picaPizaŠpinatų ir rikotos pica

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Saldžiosios bulvės
Receptai

Saldžiosios bulvės

2024-01-17
Silkė su varškės sūriu, svogūnais ir kmynais receptas
Receptai

Silkė su varškės sūriu, svogūnu ir kmynais – daugybę metų ruošiamas močiutės receptas Kūčioms

2024-12-20
Deginto sviesto pyragas
Desertai

Deginto sviesto pyragas

2025-03-18
Suktinukai su kumpiu
Receptai

Suktinukai su kumpiu, sūriu ir špinatais

2024-01-27

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?