Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Pica namuose – skonis lyg būtumėte Italijoje

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pica namuose
Pica namuose

Ar kada pagalvojote, kad pica namuose gali būti lengvai pagaminama? Žinoma, nė vienas picos meistras neatskleis savo paslapčių, tačiau kai kurias gudrybes virtuvės šefai noriai dalijasi. Pavyzdžiui, tikras meistras niekada nekočioja tešlos ant stalo. Tešlą jis išmeta į orą ir sukasi rankomis, taip ją ištempdamas iki norimo dydžio ir storio.

Antras paslaptis yra ta, kad pica kepama tik krosnyje, kur uždegtos malkos pasiekia 200–215 laipsnių temperatūrą. Tačiau tai nereiškia, kad namuose negalima paruošti tradicinės itališkos picos.

Pica namuose – pagrindo ingredientai ir ruošimas

Kulinarai supaprastino receptą, ir dabar, kaip pasigaminti picą namuose, žino net pradedantieji virtuvėje.

Pagrindui reikės:

  • miltai
  • vanduo
  • rafinuotas alyvuogių aliejus;
  • sausos mielės
  • cukrus
  • druska

Miltus (apie 500 g) pirmiausia persijokite į didelį dubenį, įdėkite cukraus ir druskos (2:1 santykiu), vandenį kambario temperatūros (apie 1 puodelis) ir alyvuogių aliejų (kelis šaukštus). Viską sumaišykite ir tik tada įmaišykite mieles (apie 4 g). Mielės dedamos paskutinės, nes druska neleidžia joms pakilti.

Norint paruošti vieną standartinio dydžio picą, reikia apie 200 g tešlos, todėl padalinkite paruoštą tešlą į porcijas, suformuokite rutulius ir sudėkite juos į plastikinį maišelį, kad pakiltų 1-1,5 valandos.

Tada pereikite prie kočiojimo. Kočiojimui naudokite medinį kočėlą arba, jei jums tai nesigauna, tiesiog pradėkite tempdami rankomis. Gautą pagrindą aptepkite padažu, dėkite paruoštus ingredientus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.

Ką dėti ant viršaus?

Yra labai daug picos variantų, jie priklauso nuo to, ką dėsite ant viršaus. Čia pateikiame kelis iš jų, tačiau visada galima eksperimentuoti ir atrasti vis naujus skonius.

  • Margherita: klasikinė pica su pomidorais, mocarela sūriu ir bazilikais.
  • Chorizo: su aštria kiaulienos dešra, mocarela ir pomidorais.
  • Keturi sūriai: pica be pomidorų padažo, tačiau su keliais sūriais – mocarela, poluotvirtas sūris, gorgonzola ir parmezanas.
  • Jūros gėrybės: su jūros gėrybėmis, pomidorais, svogūnais ir sūriu.
  • Havajų pica: su ananasais, vištiena ir sūriu.

 

Pica namuose gamyba

Pica mikrobangų krosnelėje

Jei neturite orkaitės, nesijaudinkite. Pica namuose gali būti gaminama ir mikrobangų krosnelėje. Pasinaudokite paruošta picos baze arba pasigaminkite mielinę tešlą patys.

Picos pagrindą iškočiokite pagal formą, užtepkite pomidorų padažo, dėkite saliamį ar kumpio, pomidorų riekeles, svogūną, tarkuotą sūrį ir aromatines žoleles. Iš pradžių pašildykite mikrobangų krosnelę, įdėkite stiklinę vandens, kad sušiltų, ir tada dėkite picą į mikrobangų krosnelę 3–5 minutėms.

Dabar žinote, kaip pasigaminti tikrą picą namuose. Nebijokite eksperimentuoti su skoniais – esame tikri, kad jūsų šeimos nariai įvertins jūsų kulinarinį šedevrą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://cooking.kiev.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:itališkapicaPica namuosereceptas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Brendyje „ArArAt“ susijungia Armėnijos gamta ir žmogaus meistrystė
Naujienos

Brendyje „ArArAt“ susijungia Armėnijos gamta ir žmogaus meistrystė

2015-10-26
Sultingi šamo plėšiko kotletai
Receptai

Sultingi šamo plėšiko kotletai

2025-03-21
Makaronai su grybais
Makaronų patiekalai

Makaronai su grybais

2024-01-26
Mėsos suktinukai su žalumynų įdaru
Mėsos patiekalai

Mėsos suktinukai su žalumynų įdaru

2024-01-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?