Ingredientai:
vištienos sultinys, 400 ml
svogūnai, 1 vnt
prinokusios kriaušės, 1 vnt
česnakas, 2 skiltelės
sausas baltas vynas, 0,5 stiklinės
pelėsinis sūris, 150 g
grietinėlė (150 ml)
druska (pagal skonį)
šviežiai malti pipirai
sviestas (1 šaukštas)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Kaip gaminti:Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, patroškinkite gilioje keptuvėje svieste, kol pagels. Kriaušę nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į kepintus svogūnus ir kelias minutes patroškinkite. Svogūnų ir kriaušių masę suverskite į puodą, supilkite vištienos sultinį, kiek pakaitinkite. Supilkite vyną, uždenkite ir apie 20 min. kaitinkite ant silpnos ugnies.
Sūrį supjaustykite kubeliais, sumeskite į sriubą ir maišykite, kol išsilydys. Sriubą iki vientisos masės išplakite elektriniu plaktuvu, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite plaktos grietinėlės. Pusvalandžiui padėkite šaltai. Tiekite išpilsčiusi į sriubos dubenėlius. Puoškite plakta grietinėle.
Skanaus!