Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas – lengvas, tačiau sotus patiekalas. Pagrindinė šio apkepo žvaigždė – cukinija, kuri suteikia patiekalui drėgmės ir švelnaus skonio, o varškė ir jogurtas prideda kremiškumo bei baltymų.
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas: receptas
Šis apkepas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, lengvu padažu ar net šlakeliu medaus, jei norisi šiek tiek saldumo. Jis yra puiki alternatyva tradiciniams varškės kepiniams, praturtintas daržovėmis ir natūraliu skoniu. Tai patiekalas, kurį nesunku paruošti, o jo švelni tekstūra ir universalumas tikrai pavergs kiekvieno skonio receptorius.
Ingredientai:
- 350 g cukinijos
- 500 g varškės (9%)
- 3 kiaušinių
- 150 g jogurto (1,5%)
- 50 g avižinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir labai gerai nuspausti išsiskyrusias sultis.
2. Tarkuotas cukinijas sudėti į dubenį ir prie jų įmušti kiaušinius.
3. Taip pat sudėti varškę, jogurtą, suberti avižinius miltus ir kepimo miltelius bei druską.
4. Viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės.
5. Kepimo formą ištepti riebalais arba ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir apkepą kepti apie 70 min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.