Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Porų ir sūrio tarta filo tešloje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Porų ir sūrio tarta filo tešloje
Porų ir sūrio tarta filo tešloje

Porų ir sūrio tarta filo tešloje – šis pikantiškas filo tešlos pyragas su porais ir brandintu čederiu yra puikus pasirinkimas tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Traški, plona tešla, švelniai apskrudusi orkaitėje, gausiai užpildyta švelniai saldžiais porais ir kreminiu sūrio įdaru yra tai, kas patiks visiems valgantiems.

Porų ir sūrio tarta filo tešloje: receptas

Paprastas, bet elegantiškas patiekalas, kurį galima patiekti vieną arba su keptomis bulvėmis ir žirneliais – gardi, soti ir subalansuota kombinacija. Puikiai tiks tiek šeimos pietų stalui, tiek svečių pavaišinti.

Ingredientai:

  • 1½ valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 lakštai filo tešlos
  • 100 g brandinto čederio sūrio (tarkuoto)
  • 5 valg. š. grietinėlės (mažo riebumo)
  • 1 poras (didelis)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Patiekimui (nebūtina):

  • 4 bulvės (vidutinio dydžio)
  • 300 g šaldytų žirnelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Lengvai patepti aliejumi 20 cm kvadratinę kepimo formą nuimamu dugnu.
2. Jeigu bus naudojamos bulvės, plonai labai gerai nuplauti ir aptepti aliejumi, pabarstyti druska. Subadyti šakute ir kepti orkaitėje 45–55 min, kol taps minkštos, švelniai paspaudus.
3. Tuo metu paruošti pyragą. Po vieną lakštą filo tešlos patepti šiek tiek aliejaus ir įkloti į kepimo formą, švelniai prispaudžiant prie dugno ir šonų. Kitą lakštą dėti statmenai pirmajam. Kartoti su dar dviem lakštais, kad dugnas būtų padengtas, o kraštai būtų banguoti.
4. Sumaišyti tarkuotą sūrį su grietinėle, kol gausis minkštą masę. Po šaukštelį paskirstyti masės ant tešlos pagrindo ir švelniai paskleisti šaukšto nugarėle, stengiantis nepažeisti tešlos.
5. Ant viršaus tolygiai paskleisti pjaustytą porą ir pagardinti šiek tiek juodaisiais pipirais. Jei tešlos kraštai per daug kyšo už formos kraštų (tai priklauso nuo lakštų dydžio), šiek tiek juos atvynioti atgal link įdaro. Kepti pyragą apie 25 min, kol tešla taps traški ir auksinės spalvos, o porai – suminkštės. Išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti.
6. Jei bus naudojami, paruošti žirnelius pagal instrukciją ant pakuotės, tada nusausinti. Patiekti pyrago gabalėlį vieną arba su kepta bulve ir žirneliais šalia.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Be mėsosPatiekalai be mėsosPorų ir sūrio tartaPorų ir sūrio tarta filo tešlojeReceptai su filo tešla

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Silkė ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
Bulvių patiekalai

Kūčios kitaip – 15 ne visai tradicinių receptų

2024-12-20
Omletas, jo kilmė ir populiariausi omleto receptai jūsų stalui
Receptai

Omletas, jo kilmė ir populiariausi omleto receptai jūsų stalui

2024-10-04
Varškės čeburėkai
Mėsos patiekalai

Varškės čeburėkai

2024-01-24
Šventinis varškės pyragas
Desertai

Šventinis varškės pyragas

2024-01-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?