Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Blynai

Prancūziški lietiniai apelsinų padaže

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Prancūziški lietiniai apelsinų padaže
Prancūziški lietiniai apelsinų padaže

Prancūziški lietiniai apelsinų padaže – tai klasikinis prancūziškas desertas „Crêpes Suzette“, kuris sužavi savo elegancija ir ypatingu skoniu. Ploni, lengvi lietiniai, paruošti pagal tradicinį receptą, įgauna subtilų sviesto aromatą ir tobulą tekstūrą. Jie pateikiami su sodriu, gaiviu apelsinų padažu.

Prancūziški lietiniai apelsinų padaže: receptas

Šis desertas tikrai taps pagrindiniu akcentu ant kiekvieno šventinio stalo ir suteiks unikalų skonį bei nepaliks abejingo nei vieno ragaujančio.

Ingredientai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 4 valg. š. sviesto
  • 4 valg. š.cukraus
  • šiek tiek druskos

    Padažui:
  • 100 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 120 g apelsinų sulčių
  • 5 apelsinų segmentų
  • 4 valg. š. smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės
  • 2 valg. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
  • 8 valg. š. apelsinų likerio
  • 70-100 g brendžio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su žiupsneliu druskos,
2. Kiaušinius lengvai paplakti ir supilti prie miltų.
3. Pieną šiek tiek pašildyti ir jame ištirpinti sviestą. Gautą masę supilti prie miltų su kiaušiniais.
4. Viską gerai suplakti ir palikti, kol miltai išbrinks – apie 20–30 min.
5. Keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir aliejaus ir įpilti samtelį paruoštos blynų masės.
6. Sukiojant keptuvę, masę tolygiai paskirstyti keptuvėje ir kepti maždaug po 1 min iš abiejų pusių. Sulankstyti per pusę ir dar tris kartus.
7. Tuomet ištirpinti keptuvėje sviestą, jame apkepti apelsinų ir citrinų žieveles.
8. Suberti cukrų ir kai jis ištirps sudėti apelsino skilteles, supilkite sultis ir likerį.
9. Kai masė truputį sutirštės, sudėti perlenktus blynus ir kepti po 1,5 min iš kiekvienos pusės.
10. Ant viršaus užpilti brendį ir uždegti.
11. Apelsinus karamelėje papuošimui pagaminti į keptuvę pilti kelis šaukštus cukraus ir šiek tiek vandens.
12. Kai cukrus ištirps ir susidarys karamelė – sudėti apelsino griežinėlius.
13. Pilti šiek tiek apelsinų sulčių, kad karamelė sustotų degti.
14. Minutę pavartyti apelsinus karamelėje ir išimti.
15. Lietinius patiekti su karamelizuotais apelsinų griežinėliais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynaiLietiniai blynaiLietiniai blynai su karamelizuotais apelsinaisPrancūziški lietiniai apelsinų padažePrancūziški lietiniai blynaipusryčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Receptai

Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui

2025-01-21
Kodėl porai turėtų augti jūsų darže?
Naudinga

Pateikė priežastis, kodėl porai turėtų augti jūsų darže

2025-03-04
Lašišos suktinukai
Receptai

Lašišos suktinukai

2024-01-02
Greita lazanijos sriuba
Receptai

Lazanijos sriuba – lazanijos skonis per 20 minučių

2025-01-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?