Kalėdos – tai ne tik dovanų metas, bet ir galimybė papuošti namus bei sukurti šventinę atmosferą. Nors daugelis renkasi tradicinę eglutę, šiemet galite išbandyti ir ypatingą, skanų kūrinį, kuris taps ne tik stalo puošmena, bet ir gurmanišku atradimu. Šis pyragas „Kalėdinė eglutė“ tikrai išsiskirs savo išvaizda ir skoniu, todėl neabejotinai taps mėgstamiausiu šventinių vakarienių patiekalu.
Kalėdoms tinka ir gyva, ir negyva eglutė. Vieną statykite kambaryje, o kitą – ant stalo. Pyragas „Kalėdinė eglutė“ papuoš šventinį stalą… bent jau trumpam, nes svečiai tikrai šį pyragą išgraibstys!
Pyragas „Kalėdinė eglutė”: receptas
receptas.jpg" alt="Pyragas "Kalėdinė eglutė": receptas" width="1200" height="800" />
Reikės:
- Pyrago tešlos (tinka ir mielinė)
- 400 g špinatų (tinka ir šaldyti)
- Grietinėlės sūrio
- Česnakų
- Tarkuoto sūrio
- Provanso žolelių prieskonių mišinio
- Druskos
- Pipirų
- Sviesto arba alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimas:- Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite trikampį, kuris bus būsimos eglutės forma. Jums reikės dviejų tokių gabalų.
- Sumaišykite susmulkintus špinatus su grietinėlės sūriu, tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir Provanso žolelių prieskonių mišiniu. Suberkite susmulkintą česnaką ir masę paskirstykite ant tešlos.
- Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, ant kurio padarykite horizontalias juosteles. Tam naudokite peilio galinę dalį.
- Šonuose padarykite pjūvius, tik nesiekite pačio eglutės centro. Tada susukite kiekvieną šakelę spirale į viršų, link vainiko.
- Kepkite eglutę 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kai iškeps, sutepkite išlydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi su žolelėmis ir smulkintu česnaku.
Šis pyragas „Kalėdinė eglutė“ – tikras šventinis stebuklas tiek išvaizda, tiek skoniu! Jo ne tik kad net nereikės ilgai laikyti ant stalo – svečiai netrunka jį išgraibstyti. Papuoškite šventinį stalą šiuo skaniu ir estetišku desertu, kuris tikrai suteiks Kalėdoms ypatingą žavesį.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Viršelio nuotrauka: https://www.zinoti.lt/