Ingredientai:
Tešlai:
180 g sviesto arba margarino
10 šaukštų grietinės (10-20%)
300-350 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių (arba 1 šaukštelis kepimo sodos)
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
3 skardinės (185 g) lašišos ar kitos mėgiamos žuvies
1 saujelė žalumynų
Užpilui:
3 kiaušiniai
200 g grietinėlės (10-20%)
2 šaukštai miltų
1 žiupsnis druskos
Gaminimas:
Ištirpintą ir atvėsusį sviestą sumaišykite su grietine ir druska. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį birių produktų mišinį berkite į grietinės masę. Maišykite, o kai nebesimaišo, išminkykite. Konservuotą lašišą sumaišykite su smulkintais žalumynais. Tinka krapai, petražolės, bazilikas. Tešla išklokite stačiakampią kepimo formą. Kraštus irgi padenkite tešla. Forma buvo 20×30 cm . Sudėkite žuvies įdarą.
Išplakite kiaušinius su druska. Įmaišykite grietinėlę ir miltus. Užpilą supilkite ant žuvies.
Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms.
SKANAUS!
receptai-logo78.jpg" width="80" />