Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru – šis gaivus, be kepimo gaminamas sūrio pyragas su imbieriniu sausainių pagrindu ir švelniu kreminiu įdaru pagardintas citrina itin patiks naujų skonių ieškantiems.
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru: receptas
Puikus desertas šventei ar vasaros popietei. Paruošimas paprastas, įveikiamas net virtuvės naujokams.
Ingredientai:
Rabarbarams:
- 500 g rabarbarų
- 1 greipfrutas (tik sultys)
- 40 g cukraus
- 1 žvaigždinis anyžius
Pagrindui:
- 250 g imbierinių sausainių
- 150 g sviesto (ištirpinto)
Įdarui:
- 600 g kreminio sūrio
- 100 g cukraus pudros
- 250 ml grietinėlės (riebios)
- 1 citrina (tik sultys)
- 6 marinuoto imbiero rutuliukai
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Rabarbarus, greipfrutų sultis, cukrų ir žvaigždinį anyžių sudėti į kepimo skardą ir kepti 5-10 min, kol suminkštės, bet išlaikys formą. Atidėti atvėsti, išmesti anyžių, o likusį sirupą pasilikti.
2. Sausainių pagrindui sausainius sutrinti iki trupinių – virtuviniu kombainu arba rankomis naudojant kočėlą. Įmaišyti ištirpintą sviestą.
3. Mišinį tvirtai paspausti į 20 cm skersmens atsegamos formos dugną. Įdėti į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
4. Tuo metu paruošti įdarą – visus ingredientus sudėti į didelį dubenį ir išplakti iki vientisos masės. Supilti į formą ant sustingusio pagrindo ir dar kartą dėti į šaldytuvą bent valandai.
5. Patiekiant atsargiai išimti pyragą iš formos, viršų papuošti keptais rabarbarais, užpilti likusiu sirupu, pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.