Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba – ši švelni ir soti sriuba išsiskiria šiltais imbiero bei česnako aromatais. Tiršta, kreminė tekstūra ir natūraliai salstelėję moliūgai tobulai dera su lęšių švelnumu.
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba: receptas
Tai jaukus, maistingas patiekalas, idealiai tinkantis tiek šaltą vakarą, tiek kaip sveikas pasirinkimas greitiems pietums.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės
- 7,5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
- ½ arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (nebūtina)
- 300 g raudonųjų lęšių
- 1,2 l karšto daržovių sultinio
- 300 g moliūgo (supjaustyto kubeliais)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti pusę aliejaus dideliame, storadugniame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti pusę trinto česnako, pusę tarkuoto imbiero ir visus aitriųjų pipirų dribsnius (jei naudojami). Kepti nuolat maišant apie 1 min. Suberti lęšius ir dar minutę kepti, vis pamaišant.
2. Supilti sultinį ir užvirti. Virti neuždengus 10-12 min, kol lęšiai suminkštės.
3. Tuo metu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje. Sudėti likusį česnaką ir imbierą bei moliūgo kubelius. Kepti maišant apie 12 min.
4. Sudėti moliūgą į puodą su lęšiais ir dar pavirti 5 min. Nukelti nuo kaitros ir sutrinti trintuvu iki vientisos tyrės.
5. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.