Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže
Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže

Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže – tai lengvas, tačiau maistingas patiekalas, tinkamas tiek vegetarams, tiek visavalgiams, ieškantiems ko nors naujo.

Raudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže: receptas

Šis vegetariškas patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams mėsos kukuliams. Patiekus su mėgiamu garnyru skani vakarienė garantuota.

Ingredientai:

Kukuliams:

  • 400 g raudonųjų pupelių (konservuotų)
  • 50 g šviežių baltos duonos džiūvėsėlių
  • ½ arb. š. česnako miltelių
  • ½ arb. š. svogūnų miltelių
  • ½ arb. š. smulkios jūros druskos
  • 1 kiaušinio trynys (didelis)
  • Gausus žiupsnis kajeno pipirų
  • 1–2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • ½ arb. š. aitriosios rūkytos paprikos miltelių
  • ½ arb. š. smulkaus cukraus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. šviežių bazilikų (arba kitų turimų žolelių)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Raudonąsias pupeles nusunkti ir nuplauti. Sudėti į maisto smulkintuvą kartu su džiūvėsėliais, česnako ir svogūnų milteliais, druska, kiaušinio tryniu bei kajeno pipirais.
2. Viską sutrinti pagardinant šiek tiek druskos ir pipirų. Mišinys turi susijungti į vientisą masę, tačiau jos reikia nepertrinti iki visiško glotnumo – rutuliukams reikia šiek tiek tekstūros. Iš gautos masės suformuoti 12 nedidelių rutuliukų.
3. Įkaitinti 1 valg. š. aliejaus didelėje keptuvėje ir kepti rutuliukus 5–6 min ant vidutinės kaitros, reguliariai vartant, kol gražiai apskrus iš visų pusių ir gerai įšils viduje. Jei reikia, įpilti šiek tiek daugiau aliejaus.
4. Tuo metu paruošti padažą: sudėti pomidorus, papriką, cukrų ir alyvuogių aliejų į vidutinio dydžio puodą ir užvirinti ant nedidelės kaitros. Virti 2–3 min, kol padažas šiek tiek sutirštės, vis pamaišyti. Pagardinti druska ir pipirais, įmaišyti smulkintą baziliką.
5. Į padažą sudėti keptus kukulius ir dar patroškinti viską kartu 1–2 min, vis pamaišant. Jei reikia, įpilkti šlakelį vandens, kad padažas būtų skystesnis. Patiekti papuošus papildomomis žolelėmis ir su virtais makaronais ar ryžiais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kukuliai be mėsosKukuliai iš raudonųjų pupeliųPatiekalai be mėsosRaudonųjų pupelių kukuliaiRaudonųjų pupelių kukuliai pomidorų padaže

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sveikuolių desertas
Desertai

Sveikuolių desertas

2024-01-02
Avižiniai batonėliai receptas
Naudinga

Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą

2024-10-31
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su riešutų sviestu
Desertai

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su riešutų sviestu

2025-04-04
Kreminė vištiena su aromatingu vyno padažu: receptas Valentino dienai
Mėsos patiekalai

Kreminė vištiena su aromatingu vyno padažu: receptas Valentino dienai

2025-01-22

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?