Ryžiais ir daržovėmis įdarytos paprikos – šis spalvingas ir skanus patiekalas sujungia keptas paprikas su kvapniu ryžių, daržovių, prieskonių ir riešutų įdaru. Minkštas ožkos sūris suteikia švelnaus kremiškumo, o šviežios žolelės ir apelsino žievelė – gaivumo.
Ryžiais ir daržovėmis įdarytos paprikos: receptas
Subalansuotas pasirinkimas tiems, kurie ieško skanaus, maistingo ir vizualiai patrauklaus patiekalo be mėsos.
Ingredientai:
- 50 g pilno grūdo ilgagrūdžių ryžių
- 1 raudonoji paprika
- 1 geltonoji paprika
- 1 svogūnas
- 1 cukinija
- 75 g vyšninių pomidorų
- 2 česnako skiltelės
- 1 arb.š. malto kumino
- 1 arb.š. malto kalendros
- 20 g skrudintų migdolų drožlių
- ½ apelsino žievelės
- 3 v.š. stambiai pjaustytos šviežios petražolės
- 100 g švelnaus ožkos sūrio
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C. Išvirti ryžius verdančiame vandenyje apie 25 min kol suminkštės, tada nusausinti.
2. Tuo metu paprikas perpjauti išilgai perpus ir išimti sėklas. Sudėti pjautine puse į viršų į kepimo skardą (jei reikia, nupjauti ploną pagrindo juostelę, kad stovėtų stabiliai). Kepti 15 min.
3. Įkaitinti keptuvę su truputėliu riebalų ir kepti smulkiai pjaustytą svogūną bei kubeliais pjaustytą cukiniją ant vidutinės kaitros, dažnai maišant, apie 4-5 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
4. Sudėti per pusę perpjautus pomidorus, smulkintą česnaką, kumino ir kalendros prieskonius, maišant kepti dar minutę. Supilti į didelį karščiui atsparų dubenį ir įmaišyti migdolus bei tarkuotą apelsino žievelę.
5. Įmaišyti ryžius ir smulkintas petražoles, pagardinti žiupsneliu druskos ir daug pipirų. Gerai išmaišyti.
6. Įdaryti paprikas ryžių mišiniu, ant viršaus sudėti pjaustyto ožkos sūrį ir kepti dar 10 min, kol paprikos suminkštės, o įdaras bus visiškai įkaitęs.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.