Saldus varškės apkepas su makaronais – ne tik sotus ir gardus, bet ir švelnios tekstūros apkepas, primenantis sūrio pyragą. Jo paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas tikrai to vertas.
Saldus varškės apkepas su makaronais: receptas
Šis apkepas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui, o jį galima patiekti su šviežiomis uogomis, uogiene ar plakta grietinėle.
Ingredientai:
- 200 g makaronų
- 4 kiaušiniai
- 550 g varškės (0,5%)
- 150 g graikiško jogurto
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 valg. š. rudojo cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
2. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Tryniai turi šiek tiek pabalti ir tūris padidėti.
3. Baltymus išplakti iki standžių putų.
4. Varškę pertrinti per sietelį ir sudėti į dubenį.
5. Prie varškės sudėti jogurtą ir įpilti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti.
6. Tuomet į masę sudėti plaktus kiaušinių trynius ir permaišyti.
7. Į dubenį prie kiaušinių sudėti virtus makaronus ir dar kartą viską permaišyti.
8. Galiausiai sudėti plaktus baltymus, atsargiai sumaišyti iki vientisos, purios masės.
9. Viską perkelti į kepimo indą.
10. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir apkepą kepti apie 60 min.
11. Baigus kepti, orkaitę išjungti ir palikti praviras orkaitės duris dar 15min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.