-0.2 C
Vilnius
Antradienis, 21 sausio, 2025

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika

Šios gaivios, lengvos ir skanios salotos su vištiena, avokadu yra puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku, kai norite pasimėgauti skaniu ir sveiku patiekalu. Svarbiausia – salotų padažą pagaminti iš anksto, todėl jas galėsite susidėti vos per 10 minučių. Kad salotos būtų dar skanesnės, jogurto padažą rekomenduojama paruošti bent dvi valandas prieš valgymą, tačiau dar geriau – jei turite laiko, leiskite vištienai marinuotis per naktį šaldytuve. Taip vištiena įgaus dar daugiau skonio ir taps tikrai gardi.

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine: receptas

Ingredientai:

Jogurto padažui:

  • 300 ml natūralaus jogurto
  • Pusė citrinos (tik sultys)
  • Svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti
  • 1 valgomasis šaukštas Dijon garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai baltojo vyno acto
  • Druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro pagal skonį

Salotoms:

  • 1 iškepta vištienos filė, supjaustyta gabaliukais
  • 6 riekelės rūkytos šoninės
  • 50 g Iceberg salotų
  • 50 g rukolos lapų
  • 2 maži avokadai, supjaustyti griežinėliais
  • 25 g moliūgo sėklų, paskrudintų
  • Druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro pagal skonį
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine: receptas

Paruošimo eiga:

  1. Visus padažo ingredientus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Į padažą įdėkite supjaustytą iškeptą vištieną ir gerai ją apvoliokite. Uždengite ir palikite marinuotis šaldytuve bent dvi valandas arba geriausia – per naktį.
  2. Šoninę kepkite ant keptuvės arba orkaitėje, kol jis taps traškus ir auksinės spalvos. Atidėkite į servetėlę, kad nusausėtų, ir, kai atvės, supjaustykite į mažus gabalėlius.
  3. Ant didelio padėklo išdėliokite Iceberg salotų lapus, kad jie suformuotų taurės formą. Viršuje padėkite šiek tiek rukolos lapų.
  4. Ant salotų lapų sudėkite vištienos mišinį, o ant viršaus – avokado griežinėlius. Pabarstykite skrudintomis moliūgo sėklomis ir šoninės gabaliukais. Pagardinkite druska ir pipirais, ir salotas galite tiekti.

Šios salotos su vištiena, avokadu ir šonine bus puikus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei, o paruošus jas iš anksto – dar lengviau mėgautis gaiviu ir skaniu patiekalu su šeima ir draugais.

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: