Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu – tai švelnios tekstūros, šiltų prieskonių ir natūraliai saldus desertas, kuris maloniai nustebina ne tik skoniu, bet ir vaizdu.
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu: receptas
Tai desertas, kuris puikiai tiks ir šventėms, ir kasdieniams pasilepinimams – kai norisi kažko jaukaus, bet išskirtinio.
Ingredientai:
Kreminio sūrio įdarui:
- 100 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
- 30 g cukraus pudros
- 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
Sausainiams:
- 220 g kvietinių miltų
- 0,5 arb. š. kepimo sodos
- 0,5 arb. š. druskos
- 1 arb. š. malto cinamono
- ¼ arb. š. malto imbiero
- ⅛ arb. š. malto muskato riešuto
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 110 g rudojo cukraus
- 65 g baltojo cukraus
- 60 g morkų
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 1 kiaušinis (didelis, kambario temperatūros)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Išskleisti tarkuotas morkas ant popierinio rankšluosčio vienu sluoksniu, uždėti dar vieną popierinį rankšluostį ir švelniai paspausti, kad sugertų drėgmę. Pakartoti dar 2 kartus su švariais rankšluosčiais. Taip bus išvengta per didelio vandens kiekio tešloje.
2. Paruošti sūrio įdarą. Dubenyje sluotele išplakti kreminį sūrį, cukrų ir vanilę iki vientisos masės. Perkelti į šaldytuvą kol prireiks.
3. Paruošti sausainių tešlą. Dideliame dubenyje išplakti sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu apie 2 min, kol taps šviesi ir puri masė. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ir gerai išplakti. Įmaišyti nusausintas morkas.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius, druską ir sodą. Suberti į sviesto mišinį ir atsargiai mentele išmaišyti iki vientisos masės. Labai svarbu nepermaišyti.
5. Įkaitinti orkaitę iki 175 C temperatūros. Iškloti skardą kepimo popieriumi.
6. Suformuoti tešlos rutuliukus apie 60g. Išdėliot ant kepimo skardų paliekant 5–7 cm tarpus. Kepti 12–14 min. Kraštai turi sutvirtėti, ir visas sausainis įgauti švelniai rusvą spalvą.
7. Palikti sausainius skardoje 3–5 min, tada perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
8. Atvėsusius sausainius aptepti paruoštu kreminiu sūriu.
Galima kepti ir sausainius su įdaru, tuomet išplaktą kreminį sūrį imti šaukšteliu ir dėti įdaro gumulėlius ant popieriumi ištiestos lėkštės ir dėti į šaldiklį kol sustings. Paruošus sausainių tešlą ir suformavus tešlos rutuliukus, į kiekvieno vidurį įspausti sušalusį sūrio įdarą, uždengti jį tešla ir suformuoti gražų rutuliuką. Išdėlioti skardoje ir kepti kaip aprašyta aukščiau.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.