Sausainiai su šokolado gabaliukais – tai klasikinis, visada pasiteisinantis skanėstas, kurį sunku pralenkti. Jie pasižymi traškiais kraštais, minkštu ir drėgnu vidumi bei gausiu šokolado kiekiu kiekviename kąsnyje.
Sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas
Šiek tiek jūros druskos ant viršaus dar labiau paryškina saldumą ir paverčia šiuos sausainius išskirtiniu desertu.
Ingredientai:
- 250 g miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. sodos
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- 110 g sviesto
- 110 g šviesaus rudojo cukraus
- 110 g cukraus
- 1 kiaušinis
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- 250 g šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainių tešlai paruošti dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2. Kitame dubenyje sudėti sviestą ir abu cukrus, plakti elektriniu plaktuvu apie 4–5 min, kol masė taps puri ir šviesi. Įmušti kiaušinį ir plakti kol susijungs, tada įmaišyti vanilės ekstraktą.
3. Į tešlą suberti miltų mišinį ir maišyti kol susiformuos vientisa tešla. Sudėti smulkiai sukapotą šokoladą ir maišyti kol jis tolygiai pasiskirstys.
4. Tešlą atšaldyti 24–48 val prieš kepant. Šis žingsnis leidžia miltams įgerti drėgmės ir suteikia sausainiui geresnį skonį bei karamelizacijos galimybę kepimo metu. Tačiau vis tik nenorint tiek laukti, tešlą reikia bent kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad ją būtų lengviau formuoti ir sausainiai pernelyg neišsiplėstų kepant.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Suformuoti maždaug 60–70 g sveriančius tešlos rutuliukus. Pabarstyti trupučiu jūros druskos ir išdėlioti ant skardos, paliekant 2,5–5 cm tarpą tarp sausainių.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje 16–18 min, kol kraštai taps auksinės spalvos, o vidurys dar bus šiek tiek blyškus. Leisti jiems šiek tiek atvėsti, tuomet perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.