Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: Besan Ladu – indiški saldainiai „niam-niam“

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-03-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: Besan Ladu – indiški saldainiai „niam-niam“

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos indiškus saldainius Besan Ladu.

Sudėtis:

350 g. Sviesto
400 g. žirnių (arba nuto) miltų
½ puodelio miltų (~100-150 ml)
250 g. cukraus (geriau rudas)
1 v.š. malto cinamono
1 a.š. malto kardamono
1 a.š. malto imbiero
Pagal skonį smulkintų ir paskrudintų riešutų
Taip pat galima paskaninti ir skrudintomis saulėgražomis, moliųgų branduoliais, razinom ir t.t.

Eiga:

Keptuvėje aukšta sienele arba puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Po truputį berkite žirnių miltus, vis pamaišydami mediniu šaukštu. Maždaug per 15-20 min. miltai turėtų pakankamai apkepti – tai suprasite pajutę malonų riešutų kvapą.  Suberkite prieskonius, cukrų ir pieną. Viską labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų – masė turi būti vientisa, gerai išsimaišiusi ir ganėtinai skysta. Suberkite skrudintus riešutus ir razinas, dar kartą išmaišykite ir pakepinkite apie 5-7 min.

Šiek tiek pravėsinus masę, jau galima formuoti rutuliukus, kubelius ir visa kita, ką tik sugalvojate (vėstant masė greitai stingsta). Jei tingisi ilgai žaisti, galite viską tiesiog supilti į skardą, prieš tai ją padengę kepimo popieriumi arba maistine plėvele, ir gerai suslėgti.

Tiesą sakant, šiame recepte turėtų būti kokoso drožlių, tačiau aš kokosų nemėgstu (nebent šviežio ir nedaug…), todėl nedėjau. Bet tikrai niekas nesiskundė.

Kai saldainiai visiškai sustingsta, juos galima sudėti į maišiuką, apibarstyti cukraus pudra ir truputį pakratyti. Puikiai tiks ir velykiniam stalui, ir paprastam sekmadieniui pasaldinti.

Patarimas: visus produktus pasiruoškite iš anksto, nes, kai jau pradėsite gaminti, nebebus kada matuoti cukraus ar pieno kiekio, juo labiau – smulkinti ir skrudinti riešutus.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Besan Laduindiški saldainiaijurgos receptassekmadieninis receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vieno gręžinio vandenį pardavinėjo keliais pavadinimais
Aktualu

Vieno gręžinio vandenį pardavinėjo keliais pavadinimais

2011-03-18
Žmonės
Įdomu

Žmonės, kuriems ne vieta sporto salėje (foto)

2019-04-19
Saulėta ir karšta vasara pamažu išseks
Aktualu

Saulėta ir karšta vasara pamažu išseks

2014-08-07
Majonezas - skonio žudikas
Naujienos

Majonezas – skonio žudikas

2011-04-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?