Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-12-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos imbierinius sausainius. Ragavome ir gyrėme!

Sudėtis:

250 g. sviesto
3 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
2 a.š. cinamono
1 a.š. kardamono
1 a.š. malto gvazdikėlio
1 a.š. malto džiovinto imbiero

Eiga:

Sviestą įdėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies kol ištirps. 1/3 miltų, cukrų ir prieskonius sudėkite į dubenį. Išplakite kiaušinius. Į dubenį su miltais, cukrumi ir prieskoniais supilkite ištirpusį svietą ir plaktus kiaušinius bei gerai viską išmaišykite. Tada sudėkite likusius miltus ir labai gerai išminkykite. Suformavę „pagranduką“ įviniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite bent jau valandai į šaldytuvą. 

Mažiausiai po valandos išimkite tešlą iš šaldytuvo. Dabar jau galite pradėti daryti sausainius. Prieš pradedant kočioti tešlą, įjunkite orkaitę (180 °C). Jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, leiskite jai šiek tiek atitirpti. Kadangi tešla trapi, viso gabalo iškart neiškočiosite: pjaukite tešlą mažais gabaliukas ir kočiokite iki 3-4 mm storio, išspauskite sausainius su formelėmis, stikline arba tiesiog supjaustykite kvadračiukais, rombiukais – kaip Jums gražiau.

Kadangi tešlos užtenka daugiau nei 100 sausainių, sukrovus pirmą skardą šaunam į orkaitę ir kepam apie 10 minučių (neilgiau! Užsimiršus man teko vieną skardą sausainių tiesiog išmesti…). Kol vieni kepa, kočiojame bei pjaustome kitus ir taip toliau. Darbas ilgas, bet tikrai vertas pastangų!

Gražių Jums švenčių ir dosnaus Kalėdų senio!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:imbieriniai sausainiaijurgos receptaskalėdiniai patiekalaisekmadieninis receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Po pergalės Europoje „Carnival Youth“ atvyksta koncertuoti į Lietuvą (video)
Menas

Po pergalės Europoje „Carnival Youth“ atvyksta koncertuoti į Lietuvą (video)

2016-01-27
Paskutiniai Leono Somovo ir Jazzu štrichai prieš ypatingą premjerą
Naujienos

Paskutiniai Leono Somovo ir Jazzu štrichai prieš ypatingą premjerą

2013-11-07
Šeštadienį „Scanoramoje“ įvyks Lietuvoje kurto „Sibirietiško auklėjimo“ premjera
Kinas

Šeštadienį „Scanoramoje“ įvyks Lietuvoje kurto „Sibirietiško auklėjimo“ premjera

2013-11-12
Unikalus patrauklumo receptas
Įdomu

Unikalus patrauklumo receptas

2013-04-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?