Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-02-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos keptą meksikietišką sriubą. Skamba keistai ir viliojančiai, tiesa?

Sudėtis:

  • 500 g. maltos mėsos (geriau būtų jautiena)
  • 2 didelių svogūnų
  • 3 – 4 skiltelės česnako
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (geriau smulkinti)
  • 2 v.š. pomidorų tyrės (tiks ir pomidorų padažas, bet ne kečupas)
  • Šviežių aštriųjų pipirų pagal skonį
  • Šviežio baziliko
  • Druskos, pipirų
  • Sūrio

Eiga:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnaką. Kepkite, kol gražiai pagels. Tada dėkite maltą mėsą – apkepkite. Supilkite konservuotus pomidorus ir pupeles, įdėkite porą šaukštų pomidorų tyrės ir smulkiai pjaustytus aštriuosius pipirus. Troškinkite apie 40 minučių. Jei troškinys atrodo per sausas, įpilkite truputį vandens arba pomidorų sulčių. Prieš išjungiant viryklę įberkite druskos ir pipirų bei smulkintus bazilikus.

Kai namai jau kvepia troškinta mėsa ir česnaku, paruoškite karščiui atsparius vienos porcijos indelius. Į juos dėkite troškinį. Per vidurį padarykite duobutę, įberkite truputėlį tarkuoto sūrio, uždėkite dar šiek tiek troškinio (kad uždengtų sūrio duobutę), tada visą viršų padenkite dar viena porcija tarkuoto sūrio. Taip visą troškinį padaliname į porcijas ir dedame į įkaitintą (180°C) orkaitę. Kepkite apie 15–20 minučių. Savaime suprantama, jeigu norite, kad sūris labai skaniai apskrustų – neuždenkite indelių.
Prie šio troškinio labai skanu paskrudintas batonas su sviestu, druska ir česnaku.

Skanaus ir nesušalkite!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jurgos receptaskepta meksikietiška sriubasekmadieninis receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ką daryti
Įdomu

Ką daryti, kad vaikai ramiai pozuotų? Arba nematomos motinos (Foto)

2019-08-06
Kalėdinis Lindyhopo vakarėlis - tokių linksmybių seniai nebuvo! (Foto)
Menas

Kalėdinis Lindyhopo vakarėlis – tokių linksmybių seniai nebuvo! (Foto)

2010-12-19
Apie antrą pagal dažnumą ginekologinę ligą moterys beveik nežino
Naujienos

Apie antrą pagal dažnumą ginekologinę ligą moterys beveik nežino

2016-04-05
Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus
Naujienos

Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus

2013-04-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?