Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-03-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos obuolių blyneliai su ypatingu grietinės padažu.

Sudėtis (pusryčiai 2 žmonėms):

Blynams

1 kiaušinis
4 dideli šaukštai miltų
0,5 stiklinės pieno
1 didelis obuolys
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
Cukraus pagal skonį
Truputį aliejaus

Padažui

4 didelių šaukštų grietinės
2 a.š cukraus
2 a.š raudono vyno
Įvairių vaisių (geriausiai rugštūs): apelsinai, kiviai, vynuogės ir pan.

Eiga:

Pasiruoškite tešlą blynams. Turbūt visi dar nuo vaikystės atsimenate, kaip tai daroma: išplakite kiaušinį su cukrumi (kol masė pasidarys balkšva), įpilkite pieno, sudėkite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius, viską išplakite iki vientisos masės. Nulupkite obuolį, sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Jei turite gerą keptuvę, siūlyčiau aliejaus įpilti šiek tiek į tešlą ir šiaip kepti be riebalų. Bent jau man nuo vaikystės dar nemalonūs atsiminimai apie blynus paskendusius aliejuje, tad visada stengiuosi jo naudoti kaip įmanoma mažiau… Taigi, įkaitinkite keptuvę ir dėkite po šaukštelį tešlos vienam blynui – išeina tokie vieno kąsnio, jų atrodo daug ir žymiai smagiau valgyti! Kol kepa blyneliai, pasiruoškiet padažą: į dubenėlį įdėkite grietinės, cukraus ir įpilkite raudono vyno. Viską gerai išplakite. Paragaukite, jei reikia įdėkite dar cukraus. Jei turite rugščių vaisių, padažą galite daryti saldesnį, toks kontrastas labai maloniai nuteikia gomurį. Dažniausiai tokius pusryčius patiekiu ne atskirose lėkštėse kiekvienam, bet viską atskirai, t. y. blynus vienoje lėkštėje, vaisius kitoje ir padažą dubenėlyje.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynaiblynų receptaijurgos receptasreceptaisavaitgalio receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl taip sunku mesti rūkyti?
Naujienos

Kodėl taip sunku mesti rūkyti?

2018-05-19
Muzikinių vaizdo klipų kanalas „Vilnius Temperature“ pristatė oficialų savo tinklalapį (foto
Aktualu

Muzikinių vaizdo klipų kanalas „Vilnius Temperature“ pristatė oficialų savo tinklalapį (foto, video)

2013-07-30
„Mokslo sriuba“: visai netrukus auksą išgausime iš asteroidų
Įdomu

„Mokslo sriuba“: visai netrukus auksą išgausime iš asteroidų

2017-01-05
Poros suderinamumas pagal horoskopą. Avinas
Įdomu

Poros suderinamumas pagal horoskopą. Avinas

2018-01-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?