Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: Viršupio švilpikai

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-04-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: Viršupio švilpikai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos Viršupio švilpikus.

Sudėtis:

  • 5-6 nedidelės bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • ½ stiklinės kefyro
  • 2 šaukštai krakmolo
  • ½ stiklinės miltų
  • Tarkuoto sūrio
  • Krapų
  • Druskos, pipirų
  • džiūvėsėlių

Eiga:

Nuplaukite bulves ir morkas, nulupkite svogūną ir užstatykite virti. Kad būtų paprasčiau gaminti,  daržoves galite gerai apvirti. Išvirtas daržoves nulupkite ir dar kartą gerai perplaukite.

Daržoves užpilkite kefyru ir sutrinkite. Įdėkite krakmolą bei miltus ir viską gerai išsukite. Galiausiai sudėkite krapus, sūrį ir prieskonius (druską, pipirus), dar kartą išmaišykite ir pasiruoškite blogiausiam – tešla gana minkšta ir labai lipni, todėl švilpikų „kotletukus“ daryti bus labai sunku. Tačiau ko nepadarysi dėl skanios vakarienės! Taigi, pasiruoškite: į lėkštutę paberkite džiūvėsėlių, į dubenėlį įspilkite šilto vandens bei apsiginkluokite nepalaužiama kantrybe. Pamirkykite rankas šiltame vandenyje ir imkite nedidelę saujele bulvių tešlos. Iš jos suformuokite kotletuką, apvoliokite jį džiūvėsėliuose ir dėkite ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Tą patį kartokite kol baigsis bulvių tešla. Kai švilpikai jau paruošti, šaukite juos į orkaitę, įkaitintą iki 200°C ir kepkite 20-30 min. kol džiūvėsėlių plutelė gražiai pagels ir sutrūkinės.

Mes valgėme su grietinės ir sojos padažu, tačiau labai tiktų ir Bešamelio padažas.

Patarimas: Turbūt jau kartojuosi, bet labai rekomenduoju vietoje balto kepimo popieriaus rinktis rudą. Prie jo mažiau prikepa ir nereikia lupinėti ar dar baisiau – valgyti popieriaus.

 

Skanaus!

 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jurgos receptassekmadieninis receptasViršupio švilpikai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kino pusryčiai. LGBT filmų festivalio programoje paskata netolerancijai (video)
Laikas.lt pusryčiai

Kino pusryčiai. LGBT filmų festivalio programoje paskata netolerancijai (video)

2013-07-31
Naminės plaukų kaukės su želatina
Naujienos

Naminės plaukų kaukės su želatina

2012-09-23
Kavinės
Įdomu

Kavinės, kuriose karaliauja katės (Foto, video)

2010-12-17
Naudingas bei įdomus Europos kalbų žemėlapis
Įdomu

Naudingas bei įdomus Europos kalbų žemėlapis

2013-12-02

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?