Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio burtai virtuvėje: panna cotta su rabarbarų ir braškių uogiene

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-05-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio burtai virtuvėje: panna cotta su rabarbarų ir braškių uogiene

Laikas.lt

Nuo šiol kiekvieną sekmadienį pristatysime jums maisto tinklaraštininkę iš bet kurio pasaulio kampelio. Šiandien tai vanile ir prancūziškais kvepalais kvepianti ir įkvepianti Mimi…

Mimi Thorisson – daug metų dirbusi mados srityje, išbandžiusi save visose medijose, nusprendė, kad laikas nustoti maistu lepinti tik artimuosius ir atsiverti pasauliečiams. Na, bent jau gaminių vaizdais ir pasakojimais apie juos. Taip atsirado tinklaraštis Mimithorisson.com, o drauge su juo didžiulis namas Paryžiaus užmiestyje, kur Mimi ne tik užsiima burtais virtuvėje, bet ir būrio vaikų ir šunų auginimu. Pastarųjų net keturiolika. Visus šiuos alkanus gurmanus ji prižiūri drauge su savo vyru fotografu.

Šiandien iš jos magijos triukų sąsiuvinio nusirašėme rabarbarų ir braškių uogienės ir su juo patiekiamos panna cottos (pieniškų drebučių) receptą. Skanu jau vien bežiūrint. Pasak tinklaraščio ir, žinoma, šio recepto autorės, tai labai lengvas, skanus ir paprastai paruošiamas, vaikų mylimas, vyrų dievinamas, moterų nuodėmes atleidžiantis desertas.

Reikės (drebučiams):

750 ml pieno 3,5 proc.;
250 ml riebios grietinėlės;
1 vnt. vanilės ankšties (perpjautos išilgai);
150 g smulkaus cukraus;
5 želatinos lakštų (apie 10 g).

Panardinti želatinos lakštus į šaltą vandenį. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, cukrų, sudėti vanilės pupeles ir viską virti ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, nuimti nuo ugnies ir sudėti į puodą želatinos lakštus (išspaudus iš jų vandenį). Maišyti (geriausiai su šluotele), kol želatina ištirps. Supilstyti į pasiruoštus indus, užpildant ¾ talpos, likusią dalį paliekant kompotui. Palikti, geriausia pusdieniui, atvėsti ir sustingti.

Reikės (uogienei):

250 g supjaustytų rabarbarų;
150 g per pusę perpjautų braškių;
65 g smulkaus cukraus;
2 šaukštų vandens;
½ šaukšto citrinos sulčių.

Sudėti į puodą rabarbarus, supilti cukrų, vandenį, citrinos sultis. Ant vidutinės ugnies virti viską apie 10–15 min. Nepamirštant pamaišyti. Po to supilti į stiklainėlį su dangteliu ir palikti šaldytuve atšalti. Patiekiant – atsargiai su šaukšteliu sustingusios panna cottos viršų padengti uogiene.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:braškių uogienėmaisto blogaspanna cottos receptasrabarbarų uogienė

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Daugiau nei 300 km pėsčiomis dėl kilniausio šios vasaros tikslo
Įdomu

Daugiau nei 300 km pėsčiomis dėl kilniausio šios vasaros tikslo

2016-05-25
Dainininkė Mamani Keita: „Visi afrikiečiai svajoja apie Europą
Naujienos

Dainininkė Mamani Keita: „Visi afrikiečiai svajoja apie Europą, tačiau čia atvykę nusivilia“ (interviu)

2014-07-01
"Mados nakties" repeticijose - pirmieji akibrokštai
Mada

„Mados nakties” repeticijose – pirmieji akibrokštai

2010-08-31
Festivalyje „Be2gether“ bus siekiama freestyle hip-hopo rekordo
Menas

Festivalyje „Be2gether“ bus siekiama freestyle hip-hopo rekordo

2010-06-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?