Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-02-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas -  aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme aštrios, gurmaniškos ir egzotiškos krevečių sriubos su kokoso pienu receptą.

Trukmė:
30 min.

Porcijos: 4.

Reikia:

  • 1 1/2 stiklinės išlukštentų krevečių;
  • 1 šaukšto riešutų arba alyvuogių aliejaus;
  • 1 1/2 garam masala tyrės;
  • 1/2  šaukštelio čili pastos;
  • žiupsnio malto imbiero;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • stiklinės sauso baltojo vyno (nebūtina);
  • 1 puodelio džiovintų grybų;
  • 250 ml kokoso pieno (liesesnio);
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • jūros druskos;
  • laiškinio svogūno (smulkinto, pagardinimui).

sriuba(2).jpg" width="450" />

Recepto eiga:

Į puodą storesniu dugnu įpilkite aliejaus. Jame apkepinkite krevetes, įdėkite garam masala tyrės, čili pastos, malto imbiero. Gerai išmaišykite ir pakepinkite trumpai, kokias porą minučių. Supilkite sultinį ir vyną (nebūtina), sudėkite džiovintus grybus. Pavirkite 10 minučių. Supilkite kokoso pieną ir dar pavirkite apie 8-10 minučių. Pagardinkite druska ir ruduoju cukrumi. Pipirų net nereikia, nes sriuba ir taip gan aštri, bet jeigu norite, galite pagardinti ir šviežiai maltais pipirais. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite. Bon appétit!


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:aštri sriubaaštrus maistaskrevetėspatiekalai su krevetėmisreceptaisriubos

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

7 žingsniai tobulos kelionės link
Įdomu

7 žingsniai tobulos kelionės link

2014-06-20
Kaip atgauti dailias kūno linijas po didžiųjų metų švenčių?
Naujienos

Kaip atgauti dailias kūno linijas po didžiųjų metų švenčių?

2013-01-11
„Blusų festivalyje“ - muzikantai iš Italijos
Menas

„Blusų festivalyje“ – muzikantai iš Italijos, Estijos ir Latvijos

2012-06-08
Pasiklydimo laimė garsų miške. Įspūdžiai iš „Skanu Mežs“ festivalio Rygoje (foto)
Menas

Pasiklydimo laimė garsų miške. Įspūdžiai iš „Skanu Mežs“ festivalio Rygoje (foto)

2012-10-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?