Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – liesas braškinis varškės apkepas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - liesas braškinis varškės apkepas

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu [-[0]-] . Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme receptą savo ir artimųjų figūromis besirūpinančiomis smagurėms „Liesas braškinis varškės apkepas“.

Trukmė: 40-45 min.

Porcijos: 6

Reikia:

  • 270 g liesos varškės,
  • 2 kiaušinių baltymų (trynių neprireiks),
  • 1/4 puodelio mažai saldinto braškių džemo,
  • 1 v. š. vaisių arba grūdų/riešutų aliejaus,
  • 2 šaukštų su kaupu rudojo cukraus,
  • saujelės aguonų,
  • žiupsnelio cinamono,
  • 1/2 puodelio šilto vandens,
  • 1 a. š. valgomosios sodos,
  • 1 puodelio ekologiškų miltų,
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo.

1. Varškę sukrėskite į dubenį, išsukite, įmuškite baltymus, trynius galite išmesti arba panaudoti kitur. Išsukite ir įdėkite cinamono, cukraus, aguonų, maišydami sudėkite ir džemą. Gautą masę gerai išmaišykite, tada įpilkite šaukštą aliejaus.

2. O tuomet po truputį, ne iš karto, kad būtų patogiau maišyti – pilkite šiltą virintą vandenį. Atsargiai išmaišykite ir įberkite šaukštelį valgomosios sodos. O tada įmaišykite nepilną puodelį miltų. Ir krakmolą.

3. Į įkaitintą orkaitę dėkite apkepą ir kepkite maždaug 30 minučių. Electrolx Inspiro vartotojai, jums tereikės pasirinkti Apkepas rėžimą (funkcija antra iš dešinės), tada rodykle važiuoti žemyn. Valgyti galima ir šiltą, bet atvėsusį – geriau. Pagardinti šaunu uogomis, kad ir šaldytomis.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:braškėsbraškinis varškės apkepasreceptaireceptai su braškėmissavaitgalio receptastasty artvarškės apkepas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Parodoje „Ryžaplaukių portretai“ - žinomi Lietuvos veidai (interviu)
Naujienos

Parodoje „Ryžaplaukių portretai“ – žinomi Lietuvos veidai (interviu)

2012-05-10
Atidaroma Deniso Kolomyckio ir Agathos Isobel paroda „SELF“
Menas

Atidaroma Deniso Kolomyckio ir Agathos Isobel paroda „SELF“

2013-03-29
Daiktų pusryčiai. Originalus fotoaparato dirželis
Laikas.lt pusryčiai

Daiktų pusryčiai. Originalus fotoaparato dirželis

2011-08-11
Kaip pasidažiusios moterys patinka M. Jampolskiui
Naujienos

Kaip pasidažiusios moterys patinka M. Jampolskiui, R. Mackevičiui ir kt. žymiems vyrams

2014-05-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?