Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Uncategorized

Silkė su morkomis ir svogūnais – Kūčių ir Kalėdų stalui!

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-12-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Silkė su morkomis ir svogūnais Kūčių ir Kalėdų stalui
Silkė su morkomis ir svogūnais Kūčių ir Kalėdų stalui

Silkė su morkomis ir svogūnais recepto bei šio patiekalo atsiradimo laika ir vieta nustatyti sudėtinga. Tai nėra patiekalas, turintis vieną konkretų patiekalo kūrėją ar vietą, kurioje jis gimė. Patiekalo raida – tai ilgas procesas, apimantis kelis etapus ir regionines variacijas. Tačiau paliesime galimą šio patiekalo atsiradimą:

  1. Sūdytos silkės paplitimas: Silkės sūdymas kaip konservavimo metodas buvo plačiai paplitęs Skandinavijos šalyse jau senovėje. Gausiai prieinami silkės ištekliai lėmė jos svarbą kasdieniame maiste.
  2. Daržovių įtraukimas: Svogūnų ir kitų daržovių, tokių kaip morkos, pridėjimas prie sūdytos silkės, greičiausiai, vyko palaipsniui. Tai buvo būdas sumažinti sūdytos silkės sūrumą ir pagerinti jos skonį. Morkų įtraukimas taip pat galėjo būti susijęs su jų prieinamumu ir maistine verte.
  3. Regioninės variacijos: Silkės su daržovėmis receptas nebuvo vienodas visose Skandinavijos šalyse ar aplinkinėse teritorijose. Kiekviena regioninė virtuvė turėjo savo tradicijas ir prieskonius, todėl atsirado daugybė skirtingų recepto variantų. Pavyzdžiui, vienur vyravo daugiau acto, kitur – aliejaus marinatas. Buvo pridedami ir kiti ingredientai: bulvės, burokėliai, krapai.
  4. Patiekalo evoliucija: Receptas toliau vystėsi, pritaikant prie turimų ingredientų ir skonio pageidavimų. Šiuolaikiniai receptai dažnai apima daugiau prieskonių, padažų ir patiekalų papuošimą.

Taigi, silkės su morkomis ir svogūnais receptas neatsirado konkrečiu laiku ir vietoje, o tai yra ilgos evoliucijos rezultatas, kuriame susipina sūdytos silkės konservavimo tradicijos, regioninės virtuvės ypatumai ir palaipsniui vykęs recepto tobulinimas. Tai tradicinis patiekalas, kurio šaknys yra Skandinavijoje, tačiau jo receptas kito ir vystėsi per amžius, pritaikant jį prie įvairių kultūrų ir vietinių tradicijų.

Silkė su morkomis ir svogūnais

Šis skanus silkės su morkomis ir svogūnais receptas – puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam valgiui. Lengvai pagaminamas patiekalas džiugina savo skoniu ir aromatu. Mūsų receptas apima ir džiovintas spanguoles, suteikiančias gaivios rūgštelės, bei galimybę pridėti pakepintų saulėgrąžų. Naudokite aliejuje marinuotą arba natūralią silkės filė.

Silkė su morkomis ir svogūnais receptas

Ingridientai (4 porcijos):

  • 200 g silkės filė (juostelėmis)
  • 2 morkos (sutarkuotos burokine tarka)
  • 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 2-3 valg. š. pomidorų padažo
  • 3 valg. š. džiovintų spanguolių (mirkytų šiltame vandenyje kelias minutes)
  • Šviežių krapų, papuošimui
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimo laikas: 25 min.

Maistinė vertė (1 porcija): ~201 kcal, angliavandenių 13,7 g, riebalų 14,7 g, baltymų 4 g

Kaip gaminti?

  1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Apkepkite svogūną apie 4 minutes, kol suminkštės.
  2. Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite apie 10 minučių, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Prireikus įpilkite šiek tiek vandens.
  3. Įpilkite pomidorų padažo, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes.
  4. Sudėkite mirkytas spanguoles ir dar kartą išmaišykite.
  5. Supjaustykite silkę juostelėmis.
  6. Į pailgą indą sluoksniuokite silkės gabaliukus ir morkų mišinį. Papuoškite likusia silkės juostelėmis ir smulkintais krapais.

Skanaus!

Šaltinis:
https://manosalotos.lt/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kava ir energetinis kavos gėrimas
Uncategorized

Štai ką reikia įmaišyti į kavos gėrimą, kad ryte visi miegai išsilakstytų

2024-09-19

Treniruotės – didesniems sekso malonumams

2013-02-17
Labiausiai netaktiški zodiako ženklai.
Horoskopai

Labiausiai netaktiški zodiako ženklai

2024-12-06
Dienos blogas ženklas

Penktadienis Blogas Ženklas (Gegužės 30 d.): Saugokitės! Neramios prognozės šiandien pranašauja problemas šiems zodiako ženklams!

2025-05-30

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?