Ieškote būdo nustebinti vaikus ir paįvairinti šeimos vakarienes? Ši keptuvėje kepama bulvių pica – tikras atradimas!
Pamirškite įprastą picą – šis neįtikėtinai gardus ir lengvai paruošiamas patiekalas patiks visiems šeimos nariams nuo pirmo kąsnio.
Unikalus skonių derinys sužavės net ir išrankiausius gurmanus, o paprastas paruošimas sutaupys daug Jūsų laiko. Išbandykite ir įsitikinsite patys!
Jums reikės:
- 5 bulvių
- 1 dešros (mėgstamos)
- petražolių
- 3 kiaušinių
- mairūno
- žiupsnelio druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 6 griežinėlių mocarelos sūrio
- saujos smulkintų svogūnų laiškų
- 3 v. š. bulvių krakmolo
- augalinio aliejaus
- saldaus čili padažo
- tarkuoto parmezano sūrio (nebūtina)
Kaip gaminti:
1. Bulvių paruošimas: Nulupkite ir gerai nuplaukite bulves. Sutarkuokite jas stambia tarka. Patarimas: Naudokite šviežias, tvirtas bulves geriausiam rezultatui. Sudėkite tarkuotas bulves į gilų dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Vanduo ištrauks perteklinį krakmolą, todėl pica bus traškesnė.
2. Pagrindo paruošimas: Nukoškite bulves per sietelį, kad pašalintumėte vandens perteklių. Patarimas: Gerai nusausinkite bulves, kad pica nebūtų per daug drėgna. Į dubenį su nusausintomis bulvėmis suberkite bulvių krakmolą ir gerai išmaišykite.
3. Įdaro paruošimas: Atskirame dubenyje sumaišykite smulkintas petražoles, kiaušinius, mairūną, druską ir pipirus. Šį mišinį supilkite į bulves ir gerai išmaišykite.
4. Kepimas: Ištepkite keptuvę plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Į keptuvę dėkite pusę bulvių masės ir tolygiai paskirstykite. Kepkite uždengę dangčiu apie 5 minutes ant silpnos ugnies. Patarimas: naudokite vidutinio dydžio keptuvę, kad pica būtų pakankamai stora.
5. Įdaro sluoksnis: Apverskite bulvių pagrindą ir ant apkepto bulvių sluoksnio užtepkite čili padažo (kiekį reguliuokite pagal savo skonį). Tolygiai paskirstykite tarkuotą dešrą, smulkintus svogūnų laiškus ir tarkuotą parmezaną (jei naudojate). Ant viršaus dėkite mocarelos griežinėlius.
6. Baigiamasis kepimas: Ant sūrio dėkite likusią bulvių masę, tolygiai paskirstykite. Kepkite uždengę dangčiu apie 10 minučių. Tada apverskite picą (atsargiai!), aptepkite kraštus aliejumi, uždenkite ir kepkite dar 10 minučių.
7. Patiekimas: Iškepusią picą leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite porcijomis. Patiekite karštą. Patarimas: Galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis prieš patiekiant.
Skanaus! Eksperimentuokite su įdarais ir pritaikykite picos receptą pagal savo skonį!
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.