Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Laikas.lt pusryčiai

Skaitytojo pusryčiai. Klasiška „Creme Brulee“

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-12-09
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Skaitytojo pusryčiai. Klasiška „Creme Brulee“

decoLiu’

Sodrus skonis ir maloniai kreminė konsistencija – būtent todėl Creme Brulee yra mano desertinė rekomendacija #1 – idealiai tinkanti kaip papildomas savaitgalio pusryčių meniu elementas. Žavu tai, jog šis saldus malonumas sukuriamas natūralių ingredientų ir nesudėtingo gamybos proceso dėka. Tiesa, deserto kulminacijai reikalingas ne kiekvieno virtuvėje esantis įrankis skambiu pavadinimu – karamelizatorius. Apie patį gamybos procesą apstu informacijos interneto platybėse – tad recepto neperrašysiu, o ir kartotis nesinori. Šįkart pakalbėkime apie Creme Brulee subtilybes: istoriją, skonių įvairovę ir žinomą – pateikimą.

Pasaulyje Creme Brulee dažnai pristatomas kaip prancūziškas desertas. Tiesos yra: išvertus Creme Brulee (pranc.) – tai deginta grietinėlė. Terminas lakoniškai apibūdinantis deserto turinį ir minimas visame pasaulyje. Norisi tikėti, jog prancūziškas žodžių junginys prigijo dėl rafinuoto šios šalies gyventojų požiūrio į maistą ir pagarbos kulinariniam paveldui… Nes juk kas prancūziška – tas subtilu.

François Massialot – prancūzų šefas, laikomas pirmuoju oficialiu Creme Brulee recepto autoriumi, 1961 m. savo kulinariniuose aprašuose kiek detaliau nupasakojusiu šio skanėsto gamybos procesą ir pateikęs ingredientų sąrašą. Britai taip pat turi savąją Creme Brulee versiją, vadina ją Burnt Cream (angl. degintas kremas) – žodžių žaismas pavadinime, o turinys tas pats. Katalonijoje populiarus desertas Crema Catalana – tai tas pats Creme Brulee, šiame Ispanijos regione dažniausiai gardinamas citrinos ar apelsino žievelėmis. Taigi, visi nori turėti savąjį Creme Brulee.. Tradiciniu Creme Brulee prieskoniu tituluojama vanilė, tačiau konditerijos mėgėjų eksperimentų dėka yra gausybė kitų ne mažiau „skanių“ versijų:

  • Cinamonas
  • Imbieras
  • Pistacijos
  • Šokoladas
  • Amaretas
  • Kava
  • Žalioji arbata
  • Graikiniai-lazdyno riešutai
  • Avietės
  • Mėlynės
  • Kokosas
  • Rozmarinas
  • Levandos
  • + Jūsų versija

Siūlau įtraukti Creme Brulee į savo šventės desertų meniu. Galbūt pirmam kartui nedidelį kiekį (jei nesate visiškai tikri dėl pasirinkimo), bet neabejoju, jog svečių tarpe atsiras ištikimų Creme Brulee gerbėjų. Teisingai pateiktas Creme Brulee pats savaime yra puiki vestuvinio ar gimtadienio šventės desertų stalo puošmena. Desertas subalansuotas suaugusiems, vaikiškam desertų stalui verčiau rinktis minkštus, sočius ir žaismingus muffin‘us.

Creme Brulee pateikimas: efektingiausiai Creme Brulee atrodo originaliuose balto porceliano induose – tarsi mažytė porcija malonumo. Su papuošimais taip pat nevertėtų sugaišti pernelyg daug laiko, galima pasitikėti apetitiškai apskrudusiu cukrumi arba Creme Brulee pabaigti skonio akcentu – graikiniu riešutu, smulkintomis pistacijomis, mėlynėmis, džiovinto ar šviežio apelsino griežinėliu, kavos pupelėmis, o galbūt tiks ir šviežia mėta – priklauso, kokį skonio akcentą būsite pasirinkę gamyboje. Jokiu būdu nereikėtų pasiduoti provokacijoms Creme Brulee pateikti kitaip – šis desertas vertas pagarbos, tad nereikėtų jo pjaustyti, dalinti gabalėliais ar kitaip interpretuoti pateikimo. Geriausia jau atrasta, belieka pasinaudoti ir nepamiršti dailių desertinių šaukštelių greta, nes Creme Brulee kabinamas šaukštu!

P.S.: labai svarbu patalpų (ar lauko), kuriose bus patiektas desertas, temperatūra. Creme Brulee nemėgsta karšto oro. Desertas neturėtų pernelyg ilgai stovėti šiltai – kremas praras tinkamą konsistenciją, o ir saldumas gali būti nebe tas. Creme Brulee turėtų būti maloniai vėsus, tad geriausia jį pateikti prieš pat desertų laiką.

Patikėkite – Creme Brulee tikrai vertas pagyrų. Skanaus!


„Skaitytojo pusryčiai“ – nauja „Laikas.lt“ rubrika, galinti tapti ir tavo tramplynu į žiniasklaidą! Kiekvieną pirmadienį atiduodame tribūną savo skaitytojams, o šauniausius dar ir apdovanojame specialiais prizais! Daugiau apie „Skaitytojo pusryčius“ [-[0]-] .

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Creme Bruleedesertaiidomumaistasskaitytojo pusryčiai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Fenomenas: pažinčių svetainė pagal mėgstamas knygas
Įdomu

Fenomenas: pažinčių svetainė pagal mėgstamas knygas

2013-10-11
Keliauk kitaip – Veisiejų regioninis parkas (Foto)
Įdomu

Keliauk kitaip – Veisiejų regioninis parkas (Foto)

2024-11-11
Anatomijos paskaita su gyvu kūnu (foto)
Įdomu

Anatomijos paskaita su gyvu kūnu (foto)

2013-08-29
„Freaks On Floor“ taria „Hello Girls!“
Menas

„Freaks On Floor“ taria „Hello Girls!“

2011-10-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?