Skaniausia naminė adžika – tai tobulas balansas tarp saldumo, rūgštumo ir švelnaus aštrumo. Tiršta, kvapni ir sodraus skonio, ji puikiai tiks prie mėsos patiekalų, sumuštinių ar kaip padažas.
Skaniausia naminė adžika: receptas
Gaminama iš šviežių daržovių, be konservantų – tikras skonio perlas jūsų virtuvėje!
Ingredientai:
- 1 kg pomidorų
- 500 g saldžiųjų raudonųjų paprikų
- 200 g morkų
- 200 g svogūnų
- 200 g obuolių (rūgštesnių)
- 3-4 česnako skiltelės
- 1-2 aitriosios paprikos (pagal skonį)
- 100 ml obuolių arba vyno acto
- 100 ml aliejaus (geriausia – saulėgrąžų)
- 2-3 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. druskos (arba pagal skonį)
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Visas daržoves ir obuolius nuplauti, nuskusti, supjaustyti gabalėliais. Česnaką nulupti, aitriajai paprikai išimti sėklas, jei norisi mažiau aštrumo.
2. Visus ingredientus, išskyrus česnaką ir actą, sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos, bet ne visai skystos masės.
3. Masę supilti į puodą, užvirti ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 1,5 val, vis pamaišant, kad neprisviltų.
4. Baigiant virti įmaišyti česnaką, actą, druską, cukrų ir, jei naudojama – maltą papriką. Pavirti dar 10-15 min.
5. Karštą adžiką sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukti, apversti dangteliu žemyn ir palaikyti užklojus kol atvės.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.