Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su riešutų sviestu – tai gardus, elegantiškas desertas, tinkamas tiek šventei, tiek savaitgalio pasilepinimui. Traškūs, aukso spalvos tešlos krepšeliai užpildyti saldžiu riešutų ir vaisių deriniu, o šviežios šilauogės ir mėtos suteikia gaivumo bei spalvingumo.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su riešutų sviestu: receptas
Šis desertas neabejotinai patrauks dėmesį ant bet kurio stalo. Tai lengvai pagaminamas, bet įspūdingai atrodantis desertas, kuris pradžiugins tiek namiškius, tiek svečius.
Ingredientai:
- 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 1 kiaušinio trynio (didelio)
- Mėtų lapelių papuošti
Įdarui: - 6 arb. š. traškaus riešutų sviesto
- Saujelė šilauogių
- 6 arb. š. uogienės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iš atšildytos sluoksniuotos tešlos su didesne stikline išspausti 2 skritulius, viename iš jų su mažesne stikline padaryti mažesnį skritulį ir jį pašalinti, kad liktų tik žiedas.
2. Žiedą uždėti ant skritulio, centre su šakute padaryti įspaudimus.
3. Dubenėlyje paplakti kiaušinio trynį, juo aptepti paruoštus skrituliukus.
4. Krepšelius kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
5. Krepšeliams iškepus lengvai paspaudyti jų centrą.
6. Į krepšelio dugną įdėti arbatinį šaukštelį uogienės ir arbatinį šaukštelį riešutų sviesto, lengvai pamaišyti.
7. Ant viršaus uždėti šilauogių ir papuošti mėtos lapeliais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.