Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu
Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu

Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu – tai nepaprastai gardus desertas, kuriame dera intensyvus juodojo šokolado skonis, drėgna ir minkšta tekstūra bei švelni, šiek tiek sūri karamelė.

Šokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniu: receptas

Šis šokoladainis ne tik pasaldins dieną, bet ir nustebins skoniu bei kontrastu tarp saldumo ir subtilaus sūrumo.

Ingredientai:

Sūdytai karamelei:

  • 150 g cukraus
  • žiupsnelis jūros druskos
  • 125 ml grietinėlės (riebios)
  • 10 g sviesto (minkšto)
  • Žiupsnelis druskos

Šokoladainiui:

  • 180 g miltų
  • 3 valg. š. kakavos
  • ¼ arb. š. druskos
  • 300 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 65–75 % kakavos sausųjų medžiagų)
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 220 g šviesaus ruduojo cukraus
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepti 32×23 cm dydžio kepimo formą riebalais ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Karamelei paruošti cukrų suberti į puodą ir kaitinti ant vidutinės kaitros kol jis ištirps ir taps tamsiai rudos spalvos. Nukelti nuo ugnies ir atsargiai berti druską bei supilti pusę grietinėlės. Masė pradės putoti ir stipriai garuoti, atsargiai.
3. Kai masė šiek tiek nusistovės įmaišyti likusią grietinėlę ir sviestą. Jei masė tampa netolygi, ją pašildyti ant silpnos kaitros ir maišyti kol taps vientisa. Supilti į ąsotėlį ir palikti atvėsti.
4. Šokoladainio pagrindui persijokite miltus, kakavą ir druską į didelį dubenį. Atskirai ištirpinti šokoladą ir sviestą puode ant vidutinės kaitros, tada šiek tiek atvėsinti.
5. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius, abu cukrus ir vanilės ekstraktą. Plakti kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišyti tirpintą šokoladą, o po to – miltų mišinį, tik kol susijungs.
6. Supilkite pusę tešlos į paruoštą formą ir išlyginti paviršių. Ant viršaus užpilti ploną karamelės sluoksnį, paliekant kraštus švarius. Užpilti likusią tešlą ir švelniai sulyginti. Kepti 25-30 min, kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas bus su keliais drėgnais trupiniais. Leisti visiškai atvėsti formoje.
7. Iškepusį desertą išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Patiekiant galima papildomai apšlakstyti karamele ir papuošti riešutais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Desertai su karameleŠokoladainisŠokoladainis su sūdytos karamelės sluoksniuŠokoladinis pyragasSūdyta karamelė

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Audrey Hepburn makaronai su daržovėmis
Makaronų patiekalai

Audrey Hepburn makaronai su daržovėmis

2025-03-03
Raudonojo kario sriuba
Receptai

Raudonojo kario sriuba su vištiena

2025-02-11
Bandelė su cinamonu
Desertai

Bandelė su cinamonu

2024-01-07
Marinuotos alyvos meduje
Receptai

Marinuotos alyvos meduje

2024-01-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?