Šokoladiniai lietiniai su įdaru – puikus pasirinkimas sveikiems ir skaniems pusryčiams. Avižiniai blynai su linų sėmenimis ir kakava yra sotūs, tačiau lengvi, o jogurto ir saldiklio mišinys suteikia jiems malonų saldumą.
Šokoladiniai lietiniai su įdaru: receptas
Šie blynai tikrai patiks ir tiems, kurie nori sveikesnio, tačiau skanaus pasirinkimo.
Ingredientai:
- 120 g avižinių miltų
- 5 g linų sėmenų
- 10 g kakavos miltelių
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- 100 g pasterizuoto kiaušinio baltymo
- 200 ml lazdyno riešutų gėrimo (arba pieno) + papildomai vandens
- Skonio lašų (arba 1 valg. š. skysto saldiklio arba 10 g biraus saldiklio/cukraus)
Įdarui: - Graikiško jogurto
- Mėgstamo saldiklio
Patiekti: - Braškių
- Šilauogių
- Kokoso drožlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti avižinius miltus, linų sėmenas, kakavą, kepimo miltelius, kiaušinių baltymus, lazdyno riešutų gėrimą ir skonio lašus.
2. Užmaišyti blynų tešlą. Jeigu ji šiek tiek per tiršta, galima papildomai įmaišyti vandens.
3. Kepti riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių.
4. Jogurtą sumaišyti su pasirinktu saldikliu.
5. Iškepusius blynus ištepti jogurto ir saldiklio mišiniu.
6. Blyną sulankstyti arba susukti.
7. Patiekti su uoguomis, jogurtu, apibarstyti kokosų drožlėmis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.