Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu – šie triufeliai su šokoladu ir marcipanu yra saldus ir elegantiškas desertas, pasižymintis intensyviu šokolado ir subtilių prieskonių skonių deriniu.

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu: receptas

Tai idealus desertas, skirtas pasimėgauti su draugais arba šventinėms progoms, kai norisi kažko ypatingo ir išskirtinio.

Ingredientai:


Ganašui:

  • 200ml pieno arba grietinėlės (pilno riebumo)
  • 1 cinamono lazdelė (sutrupinta)
  • pusė muskato riešuto (tarkuoto)
  • 75g muskovado cukraus
  • 300 g tamsaus šokolado (geriausia 62% arba riebesnio)
  • 5 arb. š. brendžio
  • 100 g marcipano

    Šokolado masei:
  • 100 g kakavos miltelių
  • 100 g pudros cukraus
  • 25 g maltos cinamono
  • 10 g maltos muskato riešuto
  • 400 g tamsaus šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti ganašą: į puodą supilti pieną arba grietinėlę, berti prieskonius ir cukrų, ir užvirti. Sudėti smulkintą šokoladą į atsparų karščiui indą. Užkaitųsį prieskoninį pieną perkošti per smulkų sietą ir supilti ant šokolado. Maišyti kol masė taps lygi. Tuomet įpilti brendžio ir vėl maišyti. Supilti į plastikinį indą ir atvėsinti šaldytuve apie 1 val arba kol masė sutirštės.
2. Iš marcipano suformuoti mažas rutuliukus, dydžiu panašius į lazdyno riešutą. Apvolioti marcipano rutuliukus sutirštėjusiame ganaše ir išdėlioti ant padėklo ar lėkštės.
3. Paruošti šokolado masę: į dubenį suberti kakavos miltelius, pudros cukrų, cinamoną ir maltą muskato riešutą.
4. Paruošti tamsų šokoladą: jį susmulkinti į mažus gabalėlius ir lėtai tirpinti dubenyje virš karšto, bet ne verdančio vandens puodo. Įdėti maisto termometrą ir kaitinti, kol temperatūra pasieks 43 C. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti iki 35 C. Dabar šokoladas paruoštas naudojimui.
5. Panardinti kiekvieną triufelį į ištirpintą, temperuotą šokoladą ir apvolioti kakavos miltelių mišinyje, kol trufelis bus visiškai paslėptas. Išdėlioti lėkštėje.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.com/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Desertai su marcipanumarcipanasŠokoladiniai triufeliaiŠokoladiniai triufeliai su marcipanuŠokoladinis desertastriufeliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su vištiena grietinėlės ir špinatų padaže
Makaronų patiekalai

Dangiški makaronai su vištiena grietinėlės ir špinatų padaže

2025-02-11
Veganiški sausainiai su obuoliais
Desertai

Veganiški sausainiai su obuoliais

2025-04-03
Bulviniai blyneliai su sojomis
Receptai

Bulviniai blyneliai su sojomis

2024-01-30
Itališki spagečiai Carbonara
Makaronų patiekalai

Itališki spagečiai Carbonara – klasika, kuri nenuvilia

2024-12-06

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?