Kiauliena – daugelio mėgstama mėsa, o jos šonkaulių patiekalai dažnai tampa tikru skonių atradimu. Šiandien pasidalinsime unikaliu receptu, kuris pavergs jus ne tik aromatu, bet ir sultingumu. Kepant šonkaulius orkaitėje, jie tampa minkšti, kvapnūs ir nepaprastai skanūs. Šie kiaulienos šonkauliai puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti savo artimuosius.
Kiaulienos šonkauliai: receptas
Ingredientai 4 porcijoms:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių
- 1,5 a. š. druskos
- 2 v. š. saldžių amerikietiškų garstyčių
- 10 čiobrelių šakelių
- 1 česnako galvutė
- 500 ml pomidorų sulčių
- 100 g džiovintų slyvų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Pasiruoškite visus ingredientus skaniems šonkauliams kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kruopščiai nuplaukite kiaulienos šonkaulius, pašalinkite plėveles ir nereikalingus riebalus.
- Įtrinkite šonkaulius iš visų pusių 1,5 a. š. druskos ir 2 v. š. saldžių garstyčių.
- Česnaką išspauskite per česnakinę arba smulkiai sutarkuokite ir gausiai įtrinkite šonkaulius.
- Paruoštus šonkaulius sudėkite į kepimo formą, po apačia pakiškite 10 čiobrelių šakelių. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje
- Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite 500 ml pomidorų sulčių ir 100 g džiovintų slyvų.
- Blenderiu sutrinkite pomidorų sultis su slyvomis iki vientisos masės.
- Apipilkite apkepusius šonkaulius paruoštu pomidorų marinatu. Kepkite dar 3 valandas 140 laipsnių temperatūroje, kol mėsa taps nepaprastai minkšta ir pati atskirs nuo kaulų.
Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš kepant marinate galite pridėti šiek tiek rudojo cukraus arba balzaminio acto. Taip pat eksperimentuokite su prieskoniais – šonkauliams puikiai tiks rūkyta paprika, kmynai arba lauro lapai. Be to, prieš pateikdami, šonkaulius galite papildomai apibarstyti šviežiai pjaustytu baziliku arba petražolėmis, kurie suteiks patiekalui šviežumo.
Šis kiaulienos šonkaulių receptas – tai derinys paprastumo ir išskirtinio skonio. Minkšta mėsa, subtilus dūmo aromatas iš slyvų ir pomidorų padažo salstelėjęs skonis tikrai sužavės kiekvieną. Būkite tikri, kad šie šonkauliai taps vienu iš mėgstamiausių jūsų virtuvės receptų, į kurį visada norėsite sugrįžti!
Šaltinis: https://klopotenko.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.