Jums reikės:
200 g avižinių dribsnių,
150 g sviesto,
3 šaukštų miltų,
3 šaukštų cukraus,
3 šaukštų razinų,
100 g saulėgrąžų,
100 g sezamo sėklų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto grietinės,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Kaip gaminame:
Ištirpinkite sviestą, supilkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite ir palikite kokiam pusvalandžiui atvėsti.
Atskirai išplakite kiaušinį su cukrumi ir kepimo miltelius su grietine. Supilkite viską ant avižinių dribsnių, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Į gautą masę suberkite nuplautas verdančiu vandeniu razinas, saulėgrąžas, sezamo sėklas ir vėl viską išmaišykite.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite suformuotus sausainėlius ir kepkite juos 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.