Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šventiniai meduoliai sukurti Velykoms

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šventiniai meduoliai
Šventiniai meduoliai

Šventiniai meduoliai sukurti Velykoms – šie žavūs skanėstai tai ne tik desertas, bet ir tikras kūrybinis procesas. Jų gamyba sujungia minkštą, aromatingą tešlą su lengvu, traškiu glajumi, kuris suteikia ne tik puikų skonį, bet ir dekoratyvią šventinę išvaizdą.

Šventiniai meduoliai sukurti Velykoms: receptas

Tobulas pasirinkimas šventiniam Velykų stalui, šie žavingi viščiukai tikrai sužavės visus svečius. Gamybos procesas šiek tiek ilgesnis, bet nėra sudėtingas. Tikrai įveikiama visiems, ieškantiems išskirtinio deserto šventei.

Ingredientai:


Meduolių tešlai:

  • 100 g medaus
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1/2 arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. gesintos sodos
  • Citrinos rūgšties
  • 400-450 g kvietinių miltų

    Glajui:
  • 35 g pasterizuoto kiaušinio baltymo
  • 200 g cukraus pudros + papildomai glajaus tirštinimui
  • 2 valg. š. citrinos rūgšties
  • Maistinių dažų (geltona, oranžinė spalvos)

    Dekoravimui:
  • Baltos cukrinės masės
  • Juodo maistinio rašiklio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Garų vonelėje ištirpinti medų, cukrų ir sviestą. Nukelti nuo kaitros, palikti pravėsti.
2. Į mišinį suberti cinamoną, maltus gvazdikėlius ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
3. Kiaušinį įmušti į atskirą dubenį, paplakti, supilti į sirupo masę, permaišyti.
4. Nugesinti sodą su citrinos rūgštimi, supilti į sirupo masę, permaišyti.
5. Į dubenį suberti 400 g miltų, supilti sirupo mišinį, viską išmaišyti, kol tešla pradės lipti, tuomet rankomis pabaigti tešlos minkymą, ji turi būti minkšta.
6. Jeigu tešlą per skystą, dar šiek tiek pridėti miltų, tačiau juos berti po truputį, kad tešla netaptų per kieta.
7. Suformuoti rutuliukus (vienas didesnis, kitas mažesnis). Išdėlioti ant kepimo popieriumi patiestos skardos.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir suformuotus rutuliukus kepti 15min.

Glajaus gamyba:
9. Kiaušinio baltymus rankiniu plaktuvu išplakti iki standžių putų.
10. Suberti persijotą cukraus pudrą, įpilti citrinos rūgšties.
11. Viską sumaišyti iki vientisos masės. Jeigu glajus pernelyg skystas, įberti dar cukraus pudros.
12. Tinkama glajaus konsistencija pasiekiama tuomet, kai nutekėjęs nuo mentelės atgal į dubenį, per 10-15 s susilygina.
13. Įpilti maistinių dažų, gerai išmaišyti.

Surinkimas:
14. Iškepusias dalis palikti atvėsti.
15. Mažesnės dalies apačią patepti glajumi ir klijuoti ant didesnės. Palikti pilnai sustingti.
16. Suklijuotą kūną perverti ilgu pagaliuku ir merkti į geltoną glajų, juo pilnai padengti, leisti pertekliui nuvarvėti ir leisti pradžiūti.
17. Iš baltos cukrinės masės išspausti apvalias akis ir juodu maistiniu rašikliu nupiešti vyzdžius.
18. Ant dar kiek drėgno glajaus klijuoti akis.
19. Pilnai išdžiuvus kūnui, per “lapelių” dekoravimo antgalį iš kietesnės (pridėti daugiau cukraus pudros) glajaus masės išspausti sparnus.
20. Kietesnę cukrinę masę nudažyti oranžiniais dažais ir tuo pačiu “lapelių” antgaliu, tik mažesnio diametro, padaryti skiauteres, o per tiesiog prakirptą dekoravimo maišelį padaryti snapelius.
21. Leisti pilnai išdžiūti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Figūriniai meduoliaiMeduoliai VelykomsŠventiniai meduoliaiŠventiniai meduoliai sukurti VelykomsVelykiniai meduoliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Citrininiai jogurto ledai
Desertai

Citrininiai jogurto ledai – pagaminami itin paprastai

2025-04-17
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Desertai

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu

2025-04-14
Kokosinės krevetės
Receptai

Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei

2025-03-12
Moliūgo pyragas su sūrio kremo glaistu
Desertai

Moliūgo pyragas su sūrio kremo glaistu

2025-02-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?