Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru – tai aromatingas ir subtiliai traškus desertas, puikiai tinkantis saldumynų mėgėjams. Sausainių gamyba reikalauja šiek tiek daugiau laiko, bet skonis daugiau nei atperka kantrybę.
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru: receptas
Šie sausainiai puikiai tiks tiek jaukiam desertui prie kavos, o dailiai supakuoti jie gali būti itin gardi dovana artimiesiems.
Ingredientai:
Tešlai:
- 227 g minkšto sviesto
- 200 g cukraus
- 220 g rudo cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 g migdolų esencijos
- 1 didelis kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 375 g miltų
- 3 g kukurūzų krakmolo
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. kepimo sodos
- Žiupsnis druskos
- Migdolų griežinėlių
Įdarui:
- 96 g migdolų miltų
- 60 g cukraus
- 20 g tirpinto sviesto
- Apie 30g plakto kiaušinio
- 1 g migdolų esencijos
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
1. Tešlai paruošti į dubenį suberti cukrų, sudėti minkšta sviestą ir išplakti iki purumo.
2. Į dubenį įmušti kiaušinį, sudėti kiaušinio trynį, pilti vanilės ir migdolų esencijos. Lengvai paplakti.
3. Kitame inde sumaišyti miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Viską suberti į sviesto ir cukraus masę.
5. Labai lengvai rankomis išmaišyti, tik kol viskas susijungs. Neperminkyti.
6. Suformuoti apie 15 rutuliukų ir juos išdėlioti lėštėje, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 2 val, geriausia per naktį.
7. Įdarui paruošti į dubenį sudėti sviestą, cukrų ir šluotele sumaišyti.
8. Tuomet sudėti migdolų miltus, kiaušinį, migdolų esenciją ir druską.
9. Suformuoti 15 vnt turuliukų (jų turi būti tiek pat kiek tešlos rutuliukų).
10. Suformavus perkelti į šaldytuvą 30 min.
11. Pagaminti sausainius iš tešlos burbuliuko padaryti apskritimą, į jį įdėti įdaro rutuliuką ir jį apdengti tešla. Turi būti suformuotas rutuliukas su įdaru.

12. Sausainius apvolioti migdolų riekelėse (migdolus šiek tiek spustelėti, kad priliptų).

13. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje po kelis sausainius (4-5 vnt.), nes jie nemažai plėsis. Kepti apie 12 min kol kraštai sutvirtės ir lengvai pagels.
14. Iškepusius palikti atvėsti ant skardos. Jeigu viršus išsipūtė, galima lengvai spustelėti stiklinės dugnu.
15. Kai sausainiai pilnai atvėsta, pabarstyti cukraus pudra.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.