0.2 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa – lėtai troškintos sprandinės taco patiekalas, pasižymintis intensyviu skoniu ir subtiliu prieskonių deriniu. Ilgai kepama mėsa tampa nepaprastai minkšta ir sultinga, įgydama gilų, karamelizuotą aromatą. Gaivus laimų padažas suteikia lengvumo, o ryški mango salsa – saldžiarūgštį akcentą, kuris puikiai subalansuoja patiekalo skonį. Tai puikus pasirinkimas tiek jaukiems vakarams namuose, tiek įspūdingai vakarienei su draugais.

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa: receptas

Ingredientai:

  • 2 sprandinės gabaliukai
  • itin tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. raudonėlio
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. muskato
  • 1 valg. š. saldžios paprikos
  • 1 valg. š. česnako granulių
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 valg. š. pipirų
  • 1 arb. š. čili pipirų dribsnių
  • pakuotė mažų tortilijų
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 laimo sultys
  • 2 apelsinų sultys
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 700 ml jautienos sultinio
  • 2-3 pomidorai
  • 2-3 avokadai
  • 2-3 agurkai

Laimų padažui:

  • 300 g grietinės
  • 1 laimo sultys ir žievelė
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 arb. š. druskos

Mango salsai:

  • 2 sunokę mangai
  • 1/2 paprikos
  • 1 čili pipiras
  • pusė pakelio petražolių
  • 1/3 raudono svogūno
  • 1 didelio laimo sultys
  • druskos pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Prieskonius sumaišyti ir jais gerai ištrinti abi sprandinės gabaliukų puses.
2. Stipriai įkaitintoje keptuvėje su truputėliu aliejaus apkepti sprandinę ir visų pusių. Kuo rudesnė mėsa, tuo stipresnis skonis.
3. Į storasienį puodą įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką.
4. Į puodą sudėti apkeptą mėsą, supilti laimo ir apelsinų sultis, konservuotus pomidorus bei sultinį.
5. Viskam leisti užvirti ir tuomet uždengti dangčiu.
6. Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros ir į ją perkelti puodą. Viską kepti 4-5 valandas, kol mėsa taps ypatingai minkšta.
7. Kai mėsa baigs troškintis, paruošti laimų padažą – sumaišyti grietinę su laimo sultimis ir žievele, itin smulkiai kapotu česnaku ir druska. 
8. Mango salsai susmulkinti mangą, smulkiai sukapoti svogūną ir petražoles. Sudėti į dubenėlį.
9. Iš čili pipiro išimti sėklytes ir gerai susmulkinti, taip pat susmulkinti papriką. Viską sudėti prie mangų.
10. Įspausti vieno laimo sultis, įberti šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti.
11. Mėsą išimti iš puodo ir suplėšyti dviejų šakučių pagalba.
12. Supjaustyti agurką, pomidorą ir avokadą – patiekti atskiroje lėkštėje.
13. Tortilijas pašildyti, tepti laimų padažą, dėti mėsą, mango salsą ir mėgiamas daržoves.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: