Žyma: mityba

Kiek baltymų yra per daug? Mitybos ekspertai atsako

Baltymai yra viena iš svarbiausių mūsų mitybos dalių, tačiau dažnai kyla klausimas…

Saulena

11 naudingiausių maisto produktų moterims po 50 metų: ką valgyti, kad būtumėte sveika ir energinga

Amžėjimas – tikra gyvenimo dovana. Tačiau kartu su metais ateina ir daugybė…

Saulena

Ar tikrai saugu kepti su alyvuogių aliejumi? Ekspertų įžvalgos ir patarimai

Alyvuogių aliejus – vienas populiariausių riebalų, naudojamų kasdienėje virtuvėje. Daugelis jį renkasi…

Saulena

Naudingiausi džiovinti vaisiai: skanus būdas stiprinti sveikatą

Vaisiai neabejotinai yra vienas iš kertinių sveikos mitybos ramsčių. Tačiau vis dar…

Saulena

8 patarimai sveikesnei kavai: ką pakeisti savo įpročiuose jau šiandien

Daugeliui kava – ne tik rytinis gėrimas, bet ir dienos ritualas, gyvenimo…

Saulena

Ar konservuotas tunas pavojingas dėl gyvsidabrio? Ką būtina žinoti vartotojams

Neseniai paskelbta prancūzų aplinkosaugos organizacijos „Bloom“ ataskaita sukėlė tikrą bangą Europoje –…

Saulena

Chia sėklų pudingas: ne tik madingas desertas, bet ir itin sveiki pusryčiai

Chia sėklų pudingas pastaruoju metu yra itin populiarus socialiniuose tinkluose, tačiau daugelis…

Saulena

7 dalykai, kurių niekada neturėtumėte daryti prieš treniruotę

Nors fizinė veikla yra svarbi mūsų sveikatai ir gerovei, tinkamas pasiruošimas treniruotei…

Saulena

Kodėl verta įtraukti triušieną į savo racioną: sveikatai palankiausia mėsa

Mėsa – tai vertingas maisto produktas, ypač jei nesate įsitikinęs vegetaras. Joje…

Saulena

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?

Pastaruoju metu vis dažniau girdime apie keistą, bet populiarėjančią mitybos tendenciją –…

Saulena

Maistinės mielės: natūralus būdas praturtinti mitybą ir stiprinti sveikatą

Mielės – tai įprastas ingredientas, naudojamas kepant duoną, gaminant alų ir daugybėje…

Saulena

Trys paprasti būdai, kaip įtraukti daugiau baltymų į mitybą

Pastaruoju metu baltymų tema tapo viena karščiausių diskusijų sveikos mitybos pasaulyje. Ir…

Saulena

Saulėgrąžų sėklos: 7 įspūdingi privalumai sveikatai

Ryškūs saulėgrąžų žiedlapiai yra ikoniškas vasaros simbolis, o dideli, linksmi žiedai taip…

Saulena

Maistingiausi produktai: raktas į jūsų sveikatą ir energiją

Norime maitintis sveikai, tačiau kartais sunku atpažinti, ar perkami ar gaminami ingredientai…

Saulena

Kokio sūrio geriau nepirkti: pavojingi ingredientai, kurių reikėtų vengti

Sūris – daugelio pamėgtas produktas, dažnai puošia mūsų salotas, sumuštinius ar tiesiog…

Saulena

Ar po valgio jaučiatės pavargę? Nurodytos 4 staigaus nuovargio priežastys

Ar dažnai pasisotinę pietumis pajuntate neįveikiamą norą prigulti? Daugelis iš mūsų yra…

Saulena

Sportas be dietos: ar įmanoma numesti svorio taikant tokį režimą?

Daugelis mano, kad pakanka aktyviai sportuoti, ir svoris ims kristi savaime. Tačiau…

Saulena

Ar aštrus maistas jums kenkia, ar padeda? Atsako ekspertai

Aštrus maistas jau seniai kelia daug diskusijų. Vieni jo negali pakęsti, kiti…

Saulena

Chia sėklos ar linų sėmenys – kuri supermaisto rūšis geresnė jūsų sveikatai?

Nors sėklos atrodo mažytės, jų mitybinė vertė – milžiniška. Tarp populiariausių supermaisto…

Saulena

3 džiovinti vaisiai, kuriuos ekspertai rekomenduoja valgyti prieš miegą

Džiovinti vaisiai jau nuo seno vertinami dėl savo skonio, ilgo galiojimo ir…

Saulena

11 sveikų užkandžių, kai norisi kažko saldaus: rekomenduoja dietologas

Kai norisi kažko saldaus, dažnai sunku atsispirti. Pirmas kąsnis mėgstamo deserto –…

Saulena

Naudingiausios duonos rūšys: kokią rinktis ir kokie privalumai?

Duona – vienas seniausių ir populiariausių maisto produktų pasaulyje. Tačiau šiuolaikinėje gausoje…

Saulena

9 maisto produktai, kuriuose nežinojote, jog yra daug cukraus

Daugeliui žmonių cukrus asocijuojasi su saldumynais, ledais, desertais ir kepiniais. Tačiau cukrus…

Saulena

7 papildai, kuriems neverta išleisti pinigus: atsako dietologas

Šiandien papildai yra itin populiarūs. Žadama, kad jie pagerins sveikatą, suteiks energijos,…

Saulena

Ar galite išmokyti savo skonio receptorius norėti sveikesnio maisto?

Socialiniuose tinkluose, ypač „TikTok“ platformoje, sparčiai plinta nauja mitybos tendencija: valgyti didelę…

Saulena

Ar verta gerti skystą chlorofilą? Faktai ir mitai apie šią populiarią tendenciją

Tikriausiai socialiniuose tinkluose jau matėte žmones, giriančius skystą chlorofilą ir jo naudą…

Saulena

8 maisto produktai, kuriuose yra daug adaptogenų, ir kodėl jie svarbūs

Nors adaptogenai tūkstančius metų buvo naudojami tradicinėje medicinoje, pastaruoju metu šie junginiai…

Saulena

Subalansuoti ir sveiki užkandžiai: kaip pasirinkti tinkamus?

Užkandžiai dažnai turi prastą reputaciją, kai kalbama apie sveiką mitybą. Tačiau mitybos…

Saulena

Ar augalinis aliejus sveikas? Ekspertų nuomonė

Augalinis aliejus yra nepakeičiamas virtuvės ingredientas, naudojamas tiek kepant kiaušinius pusryčiams, tiek…

Saulena

Okinavos gyventojų ilgaamžiškumo paslaptis: mokslininkai pasakė, į ką atkreipti dėmesį

Okinava – Japonijos prefektūra, garsėjanti ne tik savo nuostabia gamta, bet ir…

Saulena