Kiek baltymų yra per daug? Mitybos ekspertai atsako
Baltymai yra viena iš svarbiausių mūsų mitybos dalių, tačiau dažnai kyla klausimas…
11 naudingiausių maisto produktų moterims po 50 metų: ką valgyti, kad būtumėte sveika ir energinga
Amžėjimas – tikra gyvenimo dovana. Tačiau kartu su metais ateina ir daugybė…
Ar tikrai saugu kepti su alyvuogių aliejumi? Ekspertų įžvalgos ir patarimai
Alyvuogių aliejus – vienas populiariausių riebalų, naudojamų kasdienėje virtuvėje. Daugelis jį renkasi…
Naudingiausi džiovinti vaisiai: skanus būdas stiprinti sveikatą
Vaisiai neabejotinai yra vienas iš kertinių sveikos mitybos ramsčių. Tačiau vis dar…
8 patarimai sveikesnei kavai: ką pakeisti savo įpročiuose jau šiandien
Daugeliui kava – ne tik rytinis gėrimas, bet ir dienos ritualas, gyvenimo…
Ar konservuotas tunas pavojingas dėl gyvsidabrio? Ką būtina žinoti vartotojams
Neseniai paskelbta prancūzų aplinkosaugos organizacijos „Bloom“ ataskaita sukėlė tikrą bangą Europoje –…
Chia sėklų pudingas: ne tik madingas desertas, bet ir itin sveiki pusryčiai
Chia sėklų pudingas pastaruoju metu yra itin populiarus socialiniuose tinkluose, tačiau daugelis…
7 dalykai, kurių niekada neturėtumėte daryti prieš treniruotę
Nors fizinė veikla yra svarbi mūsų sveikatai ir gerovei, tinkamas pasiruošimas treniruotei…
Kodėl verta įtraukti triušieną į savo racioną: sveikatai palankiausia mėsa
Mėsa – tai vertingas maisto produktas, ypač jei nesate įsitikinęs vegetaras. Joje…
Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?
Pastaruoju metu vis dažniau girdime apie keistą, bet populiarėjančią mitybos tendenciją –…
Maistinės mielės: natūralus būdas praturtinti mitybą ir stiprinti sveikatą
Mielės – tai įprastas ingredientas, naudojamas kepant duoną, gaminant alų ir daugybėje…
Trys paprasti būdai, kaip įtraukti daugiau baltymų į mitybą
Pastaruoju metu baltymų tema tapo viena karščiausių diskusijų sveikos mitybos pasaulyje. Ir…
Saulėgrąžų sėklos: 7 įspūdingi privalumai sveikatai
Ryškūs saulėgrąžų žiedlapiai yra ikoniškas vasaros simbolis, o dideli, linksmi žiedai taip…
Maistingiausi produktai: raktas į jūsų sveikatą ir energiją
Norime maitintis sveikai, tačiau kartais sunku atpažinti, ar perkami ar gaminami ingredientai…
Kokio sūrio geriau nepirkti: pavojingi ingredientai, kurių reikėtų vengti
Sūris – daugelio pamėgtas produktas, dažnai puošia mūsų salotas, sumuštinius ar tiesiog…
Ar po valgio jaučiatės pavargę? Nurodytos 4 staigaus nuovargio priežastys
Ar dažnai pasisotinę pietumis pajuntate neįveikiamą norą prigulti? Daugelis iš mūsų yra…
Sportas be dietos: ar įmanoma numesti svorio taikant tokį režimą?
Daugelis mano, kad pakanka aktyviai sportuoti, ir svoris ims kristi savaime. Tačiau…
Ar aštrus maistas jums kenkia, ar padeda? Atsako ekspertai
Aštrus maistas jau seniai kelia daug diskusijų. Vieni jo negali pakęsti, kiti…
Chia sėklos ar linų sėmenys – kuri supermaisto rūšis geresnė jūsų sveikatai?
Nors sėklos atrodo mažytės, jų mitybinė vertė – milžiniška. Tarp populiariausių supermaisto…
3 džiovinti vaisiai, kuriuos ekspertai rekomenduoja valgyti prieš miegą
Džiovinti vaisiai jau nuo seno vertinami dėl savo skonio, ilgo galiojimo ir…
11 sveikų užkandžių, kai norisi kažko saldaus: rekomenduoja dietologas
Kai norisi kažko saldaus, dažnai sunku atsispirti. Pirmas kąsnis mėgstamo deserto –…
Naudingiausios duonos rūšys: kokią rinktis ir kokie privalumai?
Duona – vienas seniausių ir populiariausių maisto produktų pasaulyje. Tačiau šiuolaikinėje gausoje…
9 maisto produktai, kuriuose nežinojote, jog yra daug cukraus
Daugeliui žmonių cukrus asocijuojasi su saldumynais, ledais, desertais ir kepiniais. Tačiau cukrus…
7 papildai, kuriems neverta išleisti pinigus: atsako dietologas
Šiandien papildai yra itin populiarūs. Žadama, kad jie pagerins sveikatą, suteiks energijos,…
Ar galite išmokyti savo skonio receptorius norėti sveikesnio maisto?
Socialiniuose tinkluose, ypač „TikTok“ platformoje, sparčiai plinta nauja mitybos tendencija: valgyti didelę…
Ar verta gerti skystą chlorofilą? Faktai ir mitai apie šią populiarią tendenciją
Tikriausiai socialiniuose tinkluose jau matėte žmones, giriančius skystą chlorofilą ir jo naudą…
8 maisto produktai, kuriuose yra daug adaptogenų, ir kodėl jie svarbūs
Nors adaptogenai tūkstančius metų buvo naudojami tradicinėje medicinoje, pastaruoju metu šie junginiai…
Subalansuoti ir sveiki užkandžiai: kaip pasirinkti tinkamus?
Užkandžiai dažnai turi prastą reputaciją, kai kalbama apie sveiką mitybą. Tačiau mitybos…
Ar augalinis aliejus sveikas? Ekspertų nuomonė
Augalinis aliejus yra nepakeičiamas virtuvės ingredientas, naudojamas tiek kepant kiaušinius pusryčiams, tiek…
Okinavos gyventojų ilgaamžiškumo paslaptis: mokslininkai pasakė, į ką atkreipti dėmesį
Okinava – Japonijos prefektūra, garsėjanti ne tik savo nuostabia gamta, bet ir…