Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Tobulas Kalėdinis kalakutas: paprastas receptas šventiniam stalui

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-05
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tobulas Kalėdinis kalakutas šventiniam stalui
Tobulas Kalėdinis kalakutas šventiniam stalui

Kalakutas jau daugelį metų yra neatsiejama kalėdinių tradicijų dalis, simbolizuojanti gausą, bendrystę ir šventinę dvasią. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos ir draugų susibūrimams, nes ne tik atrodo įspūdingai ant stalo, bet ir leidžia kūrybiškai derinti skonius su įvairiais priedais. Jei norite, kad jūsų Kalėdinis kalakutas būtų sultingas, kvapnus ir tobulai iškeptas, pasinaudokite šiuo paprastu, tačiau itin veiksmingu receptu.

Su Kalėdomis siejamas kalakuto simbolis pabrėžia gausą ir svetingumą – vertybes, svarbias šiuo šventiniu laikotarpiu. Be to, kalakutas yra universalus patiekalas, kuris puikiai dera su įvairiais padažais, garnyrais ir įdarais, todėl gali tapti pagrindine šventės žvaigžde.

Kalėdinis kalakutas: receptas

Kalakutas gali tapti jūsų Kalėdinio stalo puošmena. Pasinaudoję receptu, lengvai iškepsite sultingą ir kvapnų patiekalą. Šiam receptui reikės vos 8 ingredientų.

Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutas (apie 6 kg)
  • Sviestas – 75 g
  • Citrina – 1 vnt.
  • Čiobreliai – 3 šakelės
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Lauro lapai – 6 vnt.
  • Šalavijas – nedidelė puokštė
  • Druska

Kalėdinis kalakutas receptasreceptas.jpg" alt="Kalėdinis kalakutas receptas" width="1200" height="800" />

Kepimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Atsargiai atskirkite kalakuto odą nuo krūtinėlės, palikdami ją pritvirtintą prie ertmės galo.
  3. Po oda įtrinkite du trečdalius minkšto sviesto ir įdėkite citrinos griežinėlių bei čiobrelių šakelių.
  4. Kalakuto ertmę užpildykite pusiau perpjautais svogūnais, žolelėmis ir citrina. Kojeles suriškite kulinariniu siūlu, o sparnelius pakiškite po paukščiu.
  5. Likusį sviestą užtepkite ant odos, pabarstykite druska.
  6. Padėkite kalakutą ant grotelių didelėje kepimo formoje. Kepkite apie 2 valandas, kol odelė gražiai apskrus. Kepimo metu retkarčiais apipilkite kalakutą išsiskyrusiais riebalais. Jei viršus pradės degti, uždenkite folija.
  7. Norėdami įsitikinti, kad kalakutas iškepęs, termometru išmatuokite temperatūrą storiausioje šlaunies vietoje – ji turėtų būti 65–70°C. Arba įdurkite peiliu – jei teka skaidrios sultys, mėsa paruošta.
  8. Ištraukę kalakutą, uždenkite jį folija ir rankšluosčiais, palikite 90 minučių, kad sultys tolygiai pasiskirstytų.

Patarimai, kaip išgauti geriausią rezultatą:

  • Sviesto įtrinimas po oda: tai užtikrins, kad mėsa liks sultinga, o odelė – traški.
  • Tinkamas poilsio laikas: palikite kalakutą pailsėti po kepimo – tai ne mažiau svarbus žingsnis, nei pats kepimas.
  • Žolelių ir priedų pasirinkimas: eksperimentuokite su įdarais, pridedant mėgstamų prieskonių ar vaisių, kad kalakutas įgautų unikalų skonį.

Puikiai paruoštas Kalėdinis kalakutas pradžiugins šeimą ir svečius. Pabandykite šį receptą ir mėgaukitės gardžiu, šventišku patiekalu, kuris tikrai nenuvils!

Šaltinis: https://www.unian.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lydyto sūrio sriuba su pievagrybiais
Receptai

Lydyto sūrio sriuba su pievagrybiais

2024-01-17
Žirnelių sriuba su vištienos kukuliais
Receptai

Žirnelių sriuba su vištienos kukuliais

2024-01-23
Minkšti kokosiniai varškėčiai
Receptai

Minkšti kokosiniai varškėčiai (galima šaldyti)

2025-03-07
Braškių trupiniuotis su migdolais
Desertai

Braškių trupiniuotis su migdolais

2025-06-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?