-1.8 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis – šis sultingų mėsos kukulių patiekalas su aromatingu padažu yra puikus pasirinkimas sočiai vakarienei ar pietums. Kukuliai yra auksinės spalvos, švelniai pagardinti prieskoniais, o troškinimas sultinyje ir citrinų sultyse suteikia jiems ypatingo minkštumo bei gaivaus poskonio. Šalia troškintas salieras praturtina patiekalo skonį ir tekstūrą, o subtilus padažo tirštumas užbaigia visą patiekalą. Tai universalus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms akimirkoms.

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis: receptas

Patiektas su bulvių koše ar virtais ryžiais šis patiekalas gali būti puikus patiekalas didesnei kompanijai. Sodrus patiekalas tiesiog sukurtas valgyti dalinantis su brangiausiais.

Ingredientai:

  • 400 g maltos jautienos
  • 140 g svogūno
  • 70 g baltų duonos džiūvėsėlių
  • 20 g kapotų petražolių
  • 1 kiaušinio (didelio)
  • maltų kvapiųjų pipirų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g saliero šaknies
  • 3 česnako skiltelių
  • 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
  • 1,5 arb. š. pagrūstų pankolio sėklų
  • 1 arb. š. pagrūstų pankolių sėklų
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 3,5 valg. š. citrinos sulčių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, smulkiai kapotą svogūną, suberti džiūvesėlius, kapotas petražoles, įmušti kiaušinį.
2. Masę pagardinti druska, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais. Rankomis viską gerai sumaišyti.
3. Suformuoti apie 20 kukulių.
4. Į didelę keptuvę su dangčiu pilti aliejų ir kaisti ant didelės kaitros.
5. Sudėti kukulius ir juos kepti vis pavartant, kad visos pusės vienodai paruduotų ir įgytų auksinį atspalvį. Po 5 min kukulius perkelti į lėkštę.
6. Saliero šaknį nulupti, supjaustyti ketvirčiais, o tuomet į 1 cm storio riekeles.
7. Pjaustytą šaknį sudėti į įkaitintą keptuvę, ten pat sudėti traiškytas česnakų skilteles ir berti likusius prieskonius.
8. Maišant kepti ant didelės kaitros 2 min, kol česnako spalva ims kisti, o prieskoniai paskleis aromatą.
9. Grąžinti į keptuvę kukulius, supilti sultinį ir citrinų sultis, įberti 0,5 šaukštelio druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų.
10. Kai užvirs – keptuvę uždengti, sumažinti kaitrą iki žemesnės už vidutinę ir palikti troškintis.
11. Po 30 min atidengti ir leisti dar pavirti maždaug 10 min., kad padažas sutirštėtų.
12. Išjungti kaitrą ir palikti 5-10 min. pastovėti. Apibarstyti petražolėmis ir patiekti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: