Tortilija su keptomis daržovėmis – kai norisi greitai ir lengvai, keptos daržovės visuomet yra geras pasirinkimas. Daržoves galima naudoti savo mėgstamas, taip pat galima papildyti patiekalą fetos ar mocarelos sūriu.
Tortilija su keptomis daržovėmis: receptas
Tai puikus pasirinkimas vakarėliams arba greitam užkandžiui, kuris sužavės tiek veganiškų patiekalų gerbėjus, tiek mėgstančius šiltus, lengvus užkandžius.
Ingredientai:
- 1 cukinija
- 1 raudona paprika
- 1 geltona paprika
- 1 pakelis tortilijų
Salsai:
- 8 pomidorai
- 1 skiltelė česnako
- 1 svogūnas (mažas)
- ¼ šviežio žalio čili pipiro
- 1 valg. š. šviežios kalendros
Gvakamolei:
- 2 avokadai
- 1 žalioji citrina (tik sultys)
- 1 skiltelė česnako
- 1 svogūnas (mažas)
- 3 pomidorai (maži)
- ¼ šviežio žalio čili pipiro
- 1 valg. š. šviežios kalendros
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti salsą, dubenėlyje sumaišyti smulkiai pjaustytus pomidorus (be sėklų), traiškytą česnaką, smulkiai kapotą svogūną, susmulkintą čili ir kalendrą. Palikti 30 min kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.
2. Gvakamolei sutrinti avokadus su žaliosios citrinos sultimis, įberti druskos ir pipirų.
Įspausti česnaką, sudėti smulkintą svogūną, pjaustytą pomidorą, čili ir kalendrą, tada gerai išmaišyti.
3. Įkaitinti grotelių keptuvę ant vidutinės kaitros, išdėlioti išilgai pjaustytą cukiniją ir per pusę pjaustytas paprikas. Kepti 10–15 min, kol daržovės suminkštės ir įgaus grotelių žymes. Išimti daržoves iš keptuvės ir supjaustykite jas juostelėmis.
4. Ant tortilijų tepti po vieną šaukštą gvakamolės ir salsos.
5. Daržoves tolygiai padalinti tarp tortilijų.
6. Galima valgyti tiesiog susuktas, o taip pat galima jas grąžinti į grotelių keptuvę, kepant po minutę kiekvieną pusę.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.